ΚΟΣΜΟΣ

Σκληρό βίντεο από την κτηνωδία

Βραζιλία: Φυλακισμένοι έπαιζαν ποδόσφαιρο με ανθρώπινα κεφάλια!

Σοκαριστικές εικόνες προκύπτουν από την εξέγερση στη φυλακή της Αλταμίρα στην Πολιτεία Παρά, κατά τη διάρκεια της οποίας 57 άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο εμφανίζονται τρόφιμοι της φυλακής να παίζουν ποδόσφαιρο στην ταράτσα με τα κεφάλια των νεκρών!

Για να δείτε το βίντεο, πατήστε ΕΔΩ (ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

Σύμφωνα με τοπικές αναφορές, η εξέγερση ξεκίνησε όταν τα μέλη μιας συμμορίας από μια πτέρυγα εισέβαλαν σε μια άλλη πτέρυγα, την οποία κατέλαβε μια αντίπαλη τους ομάδα, και αφού κλείδωσαν ένα δωμάτιο έβαλαν φωτιά, προκαλώντας τον θάνατο σε πολλούς κρατούμενους από ασφυξία.

Η στρατιωτική αστυνομία κλήθηκε στη σκηνή και διαπραγματευόταν με τους κρατούμενους.

Τα βραζιλιάνικα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι δύο αξιωματικοί των φυλακών είχαν κρατηθεί ως όμηροι στη σύγκρουση, αλλά τελικά απελευθερώθηκαν μετά από διαπραγματεύσεις με την αστυνομία και την Εισαγγελική Υπηρεσία του κράτους.

Όπως αποκάλυψε εκπρόσωπος των σωφρονιστικών υπηρεσιών της Παρά: «Επρόκειτο για μια σύγκρουση μεταξύ μελών αντιπάλων συμμοριών. Δύο φύλακες κρατήθηκαν όμηροι, όμως έχουν ήδη απελευθερωθεί». Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τα 16 από τα θύματα αποκεφαλίστηκαν.

Οι σφαγές αυτές αποδίδονται στον πόλεμο μεταξύ αντιπάλων καρτέλ ναρκωτικών. Η βόρεια Βραζιλία είναι μια στρατηγικής σημασίας περιοχή για τη μεταφορά κοκαΐνης που προέρχεται από τις γειτονικές παραγωγούς χώρες, όπως η Κολομβία, η Βενεζουέλα και η Βολιβία.

Η φυλακή της Αλταμίρα υπολογίζεται πως διαθέτει χωρητικότητα για 200 τρόφιμους αλλά αυτή τη στιγμή βρίσκονται εκεί 311 άτομα. Το 2016 κρατούνταν σε φυλακές της Βραζιλίας 727.000 άνθρωποι, ενώ η χωρητικότητα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ανέρχεται μόλις στις 368.000 θέσεις, σε μια χώρα 210 εκατομμυρίων κατοίκων.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.