ΚΟΣΜΟΣ

Σωρεία παραβάσεων

Αλβανία: Κατεδάφισαν το εστιατόριο του άνδρα που κυνήγησε Ισπανούς τουρίστες

Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν καλά για τον εστιάτορα Mihal Kokedhima, ο οποίος τον Δεκαπεντάυγουστο είχε επιτεθεί σε Ισπανούς τουρίστες, που επισκέφθηκαν το κατάστημά του, στην περιοχή Πόρτο Παλέρμο, κατά την περίοδο των διακοπών τους στην Αλβανία.

Συγκεκριμένα, η τοπική πολεοδομία το έκρινε παράνομο και έδωσε εντολή για την κατεδάφισή του! Αιτία, στάθηκε το γεγονός πως οι έλεγχοι που έγιναν, έδειξαν πως δεν υπήρχε άδεια, από την πλευρά του ιδιοκτήτη για την ανέγερση του καταστήματος στο σημείο που βρισκόταν, ενώ παράλληλα ο Kokedhima φερόταν να εκμεταλλεύεται παράνομα, για αρκετά χρόνια, την παραλία στην οποία βρίσκεται το κατάστημα για προσωπικό κέρδος.

Οι ενέργειες γκρεμίσματος ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης, ενώ το περιστατικό με τους τουρίστες είχε συμβεί πριν από μια εβδομάδα, όταν ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου «κρεμάστηκε» από το αυτοκίνητο των τουριστών, έχοντας ανοίξει μια τρύπα στο παρμπρίζ, ενώ το όχημα είχε διανύσει μια μεγάλη απόσταση.

Σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο εστιάτορας προχώρησε στην κίνηση αυτή όταν οι Ισπανοί τουρίστες αποφάσισαν να φύγουν από το μαγαζί του δυσαρεστημένοι επειδή δεν τους εξυπηρετούσαν.

Ο εστιάτορας συνελήφθη λίγο μετά το περιστατικό, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία σε ένα δελτίο τύπου. Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, αρχικά επιτέθηκε λεκτικά στους τουρίστες «για ασήμαντη αφορμή», κατόπιν κατέστρεψε το αυτοκίνητό τους και τραυμάτισε ελαφρά κάποιους από τους επιβάτες, ιδίως μια Ισπανίδα υπήκοο.

Ο 51χρονος εμφανίστηκε σε δικαστήριο, καθώς κατηγορείται για «απειλές και επίθεση», όπως και για «καταστροφή ιδιωτικής περιουσίας».

«Ήθελα να τους εμποδίσω να φύγουν χωρίς να πληρώσουν, όμως εκείνοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους. Δεν είχα πρόθεση να τους επιτεθώ, απλά να τους παρακαλέσω να πληρώσουν» υποστήριξε ο ίδιος, σύμφωνα με αλβανικές εφημερίδες.

Μετά το περιστατικό, οι αρχές έκαναν επιθεώρηση στο εστιατόριό του «Panorma» και ανακάλυψαν ότι ήταν αυθαίρετο κι ότι ο ιδιοκτήτης του δεν πλήρωνε φόρους εδώ και 3 χρόνια.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.