ΕΛΛΑΔΑ

Στη βόρεια πλευρά της Κέρκυρας

Αν κολυμπήσετε σε αυτή την παραλία θα βρείτε… τον έρωτα της ζωής σας

Το Κανάλι της Αγάπης ή αλλιώς Canal d’amour, είναι ίσως η διασημότερη και πιο ιδιαίτερη παραλία της Κέρκυρας.
Βρίσκεται μεταξύ των χωριών Σιδάρι και Περουλάδες, στις βόρειες ακτές του νησιού σε απόσταση περίπου 32 χιλιομέτρων από την πόλη της Κέρκυρας.

Το Κανάλι της Αγάπης είναι ένα αριστούργημα της φύσης, ίσως το μοναδικό στη Μεσόγειο. Πρόκειται για ένα άνοιγμα που έχει δημιουργηθεί από την διαβρωτική επίδραση του νερού και του αέρα πάνω στον βράχο από ψαμμίτη.

Η συνεχής επίδραση των στοιχείων της φύσης αλλάζει χρόνο με το χρόνο το φυσικό τοπίο στο Κανάλι της Αγάπης δημιουργώντας σε άλλα σημεία κανάλια με γαλαζοπράσινα νερά και σε άλλα μικρές σπηλιές και κολπίσκους.

Η παραλία που έχει σχηματιστεί στο Κανάλι της Αγάπης είναι μικρή, για το λόγο αυτό θα δείτε δεκάδες λουόμενους να έχουν απλώσει τις πετσέτες τους πάνω στους βράχους δεξιά και αριστερά της παραλίας. Χιλιάδες τουρίστες επισκέπτονται κάθε καλοκαίρι το Κανάλι της Αγάπης για αυτό είναι καλύτερο να πάτε νωρίς το πρωί για να βρείτε θέση και να είστε εξοπλισμένοι με υπομονή για να αντέξετε την πολυκοσμία. Μην παραλείψετε να εξερευνήστε με μάσκα τις σπηλιές που έχουν δημιουργηθεί κατά μήκος του Καναλιού.

Το όνομα Κανάλι της Αγάπης προέρχεται από την παράδοση που θέλει τα ζευγάρια που θα κολυμπήσουν σε αυτό να μένουν για πάντα ερωτευμένα ή όσοι καταφέρουν και κολυμπήσουν μέχρι την τελευταία άκρη του να βρουν τον έρωτα της ζωής τους.

Η πρόσβαση στο Κανάλι της Αγάπης είναι εύκολη, με το αυτοκίνητο να φτάνει πολύ κοντά στην παραλία.

Πηγή: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.