ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γρηγόρης Λιονής στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΑ

«Από τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για φορολογία και ξένες επενδύσεις, ο λαός δεν έχει να κερδίσει τίποτα»

Για την ένταση της αντιλαϊκής πολιτικής με νέο φορολογικό νομοσχέδιο που προβλέπει νέες φοροαπαλλαγές για το κεφάλαιο και φοροχαράτσια για το λαό και τους εργαζόμενους, προειδοποίησε ο Γρηγόρης Λιονής μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο Α' Πρόγραμμα της ΕΡΑ, και σχολίασε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το Παρίσι για τη φορολογία και την προσέλκυση ξένων επενδύσεων.

«Στο επιχείρημα της διαβόητης ανάπτυξης που επικαλείται σήμερα η κυβέρνηση της ΝΔ και χθες εκείνη του ΣΥΡΙΖΑ, έφερε ως παράδειγμα τον κλάδο του τουρισμού, όπου παρότι αυξήθηκαν οι τουρίστες και τα έσοδα για τους μεγαλοξενοδόχους, οι εργαζόμενοι στον κλάδο δουλεύουν με όρους μεσαίωνα ενώ η πλειοψηφία του λαού δεν μπορεί να απολαύσει το δικαίωμα των διακοπών.

Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι από την ανάπτυξη που επικαλούνται ΝΔ/ΣΥΡΙΖΑ με το ιδεολόγημα ότι θα έρθουν νέες θέσεις εργασίας. Αυτό που δεν λένε, συνέχισε είναι πως αυτή η ανάπτυξη, στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, απαιτεί χαμηλούς μισθούς, άθλιες εργασιακές σχέσεις, αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων», υπογράμμισε ο κ. Λιονής.

Κλείνοντας, ο Γρηγόρης Λιονής επισήμανε: «Οι εργαζόμενοι πρέπει να συγκρουστούν με τη λογική της καπιταλιστικής ανάπτυξης, να συγκρουστούν με επιλογές μεγάλου κεφαλαίου είτε σε φιλελεύθερη είτε σε σοσιαλδημοκρατική έκδοση, να απαιτήσουν να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο και να προχωρήσει η συσπείρωση δυνάμεων ώστε τον κοινωνικό πλούτο να τον καρπώνονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι που τον παράγουν παίρνοντας την εξουσία στα χέρια τους».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.