Neo

Ας αναζητήσουν άλλου λάφυρα...

Τέλος στη συζήτηση περί μετατροπής του Κινήματος Αλλαγής σε ένα κόμμα τύπου Γκένσερ, επιχειρεί να βάλει ο Μανώλης Όθωνας, μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Προέδρου, Φώφης Γεννηματά.

"Αν αυτό σημαίνει ότι το Κίνημα Αλλαγής θα εξελιχθεί σε ένα κόμμα ασπόνδυλο, χωρίς ταυτότητα που ερωτοτροπεί καιροσκοπικά με την εξουσία, προφανώς αυτό ούτε πρέπει ούτε πρόκειται να συμβεί. Το δικό μας ιστορικό βάθος και πολιτικό βάρος αλλά κυρίως τα όνειρα μας για το αύριο της Ελλάδας και των Ελλήνων οριοθετούν μια ξεκάθαρα διακριτή ιδεολογική και πολιτική ταυτότητα. Δεν μας αφορά η συζήτηση για ένα κόμμα μπαλαντέρ που θα λειτουργεί ως συμπλήρωμα για τον σχηματισμό κυβερνήσεων", λέει, μιλώντας "Στο Καρφί", ενώ ξεκαθαρίζει πως το κόμμα του είναι στο κέντρο του πολιτικού συστήματος ως η σύγχρονη έκφραση της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης. "Ένα Κίνημα Αλλαγής που εκπροσωπεί τις αρχές και τις αξίες της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας. Με σύγχρονο, αυτόνομο προγραμματικό λόγο που μας επιτρέπει την αξιόπιστη συνομιλία με όλους χωρίς να μοιάζουμε με κανέναν", όπως σημειώνει.
Όσο για τα περί μετεκλογικής συμπόρευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ, "κάποιοι για μήνες προεξοφλούσαν ότι τα έχουμε βρει με τη ΝΔ. Κάποιοι τώρα προεξοφλούν ότι είναι νομοτελειακό να συμπορευτούμε με τον ΣΥΡΙΖΑ", λέει, επιμένοντας οτι το Κίνημα Αλλαγής θα πορευτεί τον δύσκολο, ανηφορικό δρόμο της αυτόνομης πορείας του. "Οι σημαιοφόροι του πολιτικού τυχοδιωκτισμού ας αναζητήσουν αλλού λάφυρα", καταλήγει με νόημα.

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Ε.Στ. 10:22 13/08/2019

    Τον ΓΑΠ τον ρώτησαν;

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.