ΕΛΛΑΔΑ

Νέα χτυπήματα στο παρεμπόριο

Χιλιάδες προϊόντα μαϊμού εντόπισαν άνδρες του ΣΔΟΕ σε Κρήτη και Ζάκυνθο

Νέα πλήγματα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας παραποιημένων προϊόντων και αλκοολούχων ποτών επέφερε το ΣΔΟΕ, μετά από ελέγχους που διενήργησε σε δύο νησιά, στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο. Ακόμη, οι άνδρες του ΣΔΟΕ κατέσχεσαν τιμολόγια αξίας πολλών εκατ. ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, από επιχειρήσεις ελαιολάδου στην Κρήτη.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Οικονομικών:

1. Το χρονικό διάστημα από 29 Ιουλίου- 1 Αυγούστου, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής, σε συνεργασία με άνδρες του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, μετά από συντονισμένους ελέγχους σε διάφορες περιοχές του νησιού προέβησαν στις ακόλουθες πράξεις:

*Κατέσχεσαν εντός αποθηκευτικού χώρου επιχείρησης σε περιοχή του Ηρακλείου Κρήτης, 25.906 τεμάχια ενδύματα με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), 20.653 τεμάχια ενδύματα άνευ εμπορικού σήματος έτοιμα προς εκτύπωση σταμπών, 161.500 τεμάχια πλαστά σήματα (στάμπες) γνωστών εταιρειών τα οποία προορίζονταν για επικόλληση, καθώς και μηχανολογικό εξοπλισμό εκτύπωσης και επικόλλησης σημάτων στις συσκευασίες των προϊόντων. Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 11.578.146 ευρώ, ενώ θα σχηματιστεί δικογραφία και θα ασκηθεί ποινική δίωξη για τον υπεύθυνο της επιχείρησης και κατά λοιπών εμπλεκομένων προσώπων στην συγκεκριμένη υπόθεση.

*Κατέσχεσαν σε τρία εμπορικά καταστήματα τα οποία δραστηριοποιούνταν εντός μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, εμπορεύματα (5.690 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις) διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λπ.). Θα σχηματιστεί δικογραφία εναντίον έξι ημεδαπών προσώπων (των δύο εμπόρων επιτηδευματιών και τεσσάρων προμηθευτών τους). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 456.701 ευρώ.

*Κατέσχεσαν σε ένα κατάστημα και σε έναν βιοτεχνικό χώρο στην πόλη του Ρεθύμνου, εμπορεύματα (2.554 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις), διαφόρων κατηγοριών (υποδήματα, τσάντες, αξεσουάρ, γυαλιά ηλίου κ.λπ.). Η ζημία των δικαιούχων των σημάτων προσδιορίστηκε, κατά δήλωσή τους, στο ποσό των 458.439 ευρώ. Θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού προσώπου διαχειριστή των ως άνω επιχειρήσεων.

*Κατέσχεσαν εντός της οικίας φυσικού προσώπου, το οποίο διατηρεί επιχείρηση εκμετάλλευσης καφέ μπαρ στον Λιμένα Χερσονήσου Κρήτης, 2.056 λίτρα αλκοολούχων ποτών. Τα ποτά αυτά εντοπίστηκαν σε χώρο ο οποίος δεν είχε δηλωθεί ως νόμιμη εγκατάσταση της επιχείρησης. Η εκτιμώμενη ζημία για το Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς και φόρους ανέρχεται στο ποσό των 25.400,69 ευρώ, ενώ ο επιχειρηματίας οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ηρακλείου, με τη διαδικασία του αυτοφώρου, για παράβαση των διατάξεων του Ποινικού, Τελωνειακού, Αγορανομικού Κώδικα, καθώς και των διατάξεων του ν. 146/1914 «περί αθέμιτου ανταγωνισμού». Από την ως άνω κατασχεθείσα ποσότητα αλκοολούχων ποτών ελήφθησαν δείγματα, τα οποία έχουν αποσταλεί προς εξέταση στη Χημική Υπηρεσία. Επίσης για την ίδια υπόθεση, ασκήθηκε ποινική δίωξη και σε βάρος ημεδαπού προσώπου προμηθευτή των παραπάνω ποσοτήτων ποτών.

*Κατέσχεσαν τιμολόγια αξίας πολλών εκατ. ευρώ με ισχυρές ενδείξεις εικονικότητας, από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται με την παραγωγή και εμπορία ελαίου στο Ηράκλειο και στο Ρέθυμνο.

2. Το χρονικό διάστημα από 30 Ιουλίου- 5 Αυγούστου, κλιμάκια υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής βρέθηκαν στο νησί της Ζακύνθου, όπου κατέσχεσαν από οκτώ εμπορικά καταστήματα, εμπορεύματα (7.425 τεμάχια / ζεύγη), με παραποιημένα σήματα γνωστών εταιρειών (απομιμήσεις) διαφόρων κατηγοριών (ενδύματα, υποδήματα, γυαλιά ηλίου, αρώματα κ.λπ.).

Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα τα οποία εντοπίστηκαν στην Κρήτη και στη Ζάκυνθο, μεταφέρθηκαν ήδη σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και καταστράφηκαν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.