ΕΛΛΑΔΑ

Στο πλευρό των εργαζομένων η Δημοτική Αρχή

Δήμος Πάτρας: Εγκρίθηκε η αναμόρφωση του προϋπολογισμού που αφορά και τους 8μηνίτες

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε ομόφωνα χθες, Τετάρτη 21/8, στην τελευταία συνεδρίαση της θητείας του, την αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου, στην οποία συμπεριλαμβάνεται η μισθοδοσία των εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση που δικαιώθηκαν με δικαστική απόφαση και ήδη επέστρεψαν και εργάζονται στο Δήμο Πατρέων.

Υπενθυμίζεται ότι η Δημοτική Αρχή, έχει σταθεί από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των συγκεκριμένων εργαζομένων, στους δικαστικούς και όχι μόνο, αγώνες τους. Μάλιστα, στις 12 του περασμένου Απρίλη, έφερε ως κατεπείγον στο Δημοτικό Συμβούλιο, το αίτημα 289 συμβασιούχων οκταμηνιτών του Δήμου, οι οποίοι συνεχίζοντας το δικαστικό τους αγώνα ζητούσαν από το Δημοτικό Συμβούλιο, να λάβει απόφαση στήριξής τους.

Ο δήμαρχος Πάτρας, Κώστας Πελετίδης, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση, είχε αναφερθεί στο ιστορικό των συμβασιούχων οκταμηνιτών και στη στήριξη που τους παρείχε η Δημοτική Αρχή, θυμίζοντας τις παρεμβάσεις που έγιναν στον ΟΑΕΔ, στη Βουλή και στα κόμματα με αίτημα να μείνουν στη θέση τους μέχρι την ολοκλήρωση των έργων του Δήμου, στα οποία απασχολούνταν οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, και αμέσως μετά να τους δοθεί το επίδομα του ΟΑΕΔ, αλλά και να συνεχίσουν να έχουν ασφαλιστική κάλυψη και δωρεάν περίθαλψη. Η πρόταση αυτή όμως απορρίφθηκε από την κυβέρνηση. Επίσης, η Δημοτική Αρχή στάθηκε στο πλευρό των εργαζομένων στη δικαστική προσφυγή τους.

Ο Κώστας Πελετίδης είχε εκφράσει την θέση της Δημοτικής Αρχής υπέρ της μόνιμης και σταθερής εργασίας και κατά των ελαστικών σχέσεων (οκτάμηνα, δίμηνα κλπ.). Όπως είχε τονίσει, ο Δήμος έχει ανάγκη από 1.000 εργαζομένους, αλλά δεν επιτρέπονται οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, από την κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.