ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε τη λίστα του Big 7 Travel

Διπλή ελληνική παρουσία στις καλύτερες παραλίες του 2019

Τις 50 καλύτερες παραλίες του 2019 δημοσιοποίησε ο ιστότοπος Big 7 Travel, συμπεριλαμβάνοντας στον κατάλογό του και δύο ελληνικές: Την Ψαρού στη Μύκονο και το Ελαφονήσι στην Κρήτη.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο κόλπος της Συκιάς, στον Πρωταρά της Κύπρου, ενώ την πρώτη κατέλαβε η παραλία «Χρυσό Κέρατο», στην Κροατία.

Για την Ψαρού, που βρίσκεται στην 35η θέση της λίστας, αναφέρεται πως είναι πολύ δημοφιλής παραλία για σελέμπριτις και πως πολύ συχνά μπορεί κανείς να δει υπερπολυτελή γιοτ μέσα στο νερό. Υπάρχει πάντα λίστα αναμονής για μια ξαπλώστρα πάνω στην άμμο, αλλά η ταλαιπωρία αξίζει, επισημαίνει το Big 7 Travel.

Το Ελαφονήσι στο νότο των Χανίων της Κρήτης βρίσκεται στην 26η θέση της λίστας. Το Big 7 Travel γράφει: «Είναι πιο γνωστό για την ροζ άμμο του, που δημιουργείται από την σκόνη που αφήνουν τα κελύφη των κοχυλιών. Η παραλία συνδέεται με μια νησίδα που είναι προστατευόμενη ζώνη Natura, μέσω μιας λωρίδας άμμου».

Αυτή είναι η πρώτη πεντάδα:

5. Μυστική Λίμνη, Ελ Νίδο, Φιλιππίνες

«Η Μυστική Λίμνη βρίσκεται στο νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων και για να μπει κανείς στον κρυμμένο κόλπο πρέπει να κολυμπήσει σε έναν λαβύρυνθο από βράχια».

4. Γκρέις Μπέι, Τερκς και Καΐκος

Η παραλία Γκρέις Μπέι περιγράφεται ως το αστραφτερό κόσμημα των νησιών Τερκς και Καΐκος στην Καραϊβική. Η ακτή φτάνει σε μήκος τα δύο μίλια, ολόκληρη με κάτασπρη άμμο και γαλάζια νερά.

3. Κόλπος Συκιάς, Πρωταράς, Κύπρος

Ο κόλπος της Συκιάς στον Πρωταρά της Κύπρου κερδίζει την τρίτη θέση της λίστας, καθώς περιγράφεται σαν «γραφική αμμώδη παραλία, στο θέρετρο της Κύπρου. «Έχει θορυβώδη beach bars και πολλές ομπρέλες για να προστατευτείτε από τον ήλιο», γράφει το Big 7 Travel.

2. Παραλία Γουαϊτχέβεν, Νησιά Γουιτσάντεϊ, Αυστραλία

«Η Παραλία Γουαϊτχέβεν στα Νησιά Γουιτσάντεϊ στην Αυστραλία έχει μήκος τεσσάρων μιλίων ολόλευκης άμμου. Εξαιτίας του χαλαζία που βρίσκεται εκεί, η άμμος δεν θερμαίνεται και είναι ιδανική για να περπατά κανείς ξυπόλυτος».

1. Παραλία Χρυσό Κέρατο (Ζλάτνι Ρατ), Κροατία

Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται το Χρυσό Κέρατο στο Μπρακ της Κροατίας. Πήρε το όνομά της από το σχήμα της, ενώ η θάλασσα στο σημείο εκείνο παίρνει όλες τις αποχρώσεις από το τιρκουάζ ως το βαθύ μπλε, μέσα σε 20 μόλις μέτρα. Εκατοντάδες πανύψηλα πεύκα συμπληρώνουν ένα τοπίο εκπληκτικής ομορφιάς.

Για περισσότερες φωτογραφίες από τη λίστα, πατήστε ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.