ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διμέτωπη επίθεση Χρηστίδη...

«Έχουμε μάθει να κολυμπάμε ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ»

Διμέτωπη επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τα πολιτικά αντανακλαστικά της πρώτης σε καταστάσεις κρίσης όπως το πρόβλημα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες με τον ναυτικό αποκλεισμό της Σαμοθράκης και την πρόθεση μετεξέλιξης του δεύτερου σε κύριο εκφραστή της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Έχουμε μάθει να κολυμπάμε ανάμεσα στα πιράνχας της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια και ξέρουμε να κολυμπάμε καλά», δήλωσε με νόημα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ για τον ΣΥΡΙΖΑ και την πρόθεσή του να μετεξελιχθεί στα πρότυπα όσων είχε προαναγγείλει ο Αλέξης Τσίπρας λίγο μετά από τις εκλογές του Ιουλίου, υποστήριξε ότι «θα αναμετρηθούμε με όρους αρχών, αξιών, ιδεών, για το ποιος εκφράζει αυθεντικά την προοδευτική παράταξη». Ο ίδιος, εξάλλου, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν έχει πολιτική ταυτότητα, καλώντας τον να πει τι ακριβώς θέλει να γίνει, από τη στιγμή που ο κ.Τσίπρας λέει ότι θα μετασχηματίσει το κόμμα του και θα κοιτάξει προς μία άλλη κατεύθυνση και ο κ.Σκουρλέτης βγαίνει και αμφισβητεί –όπως είπε- ευθέως την κατεύθυνση αυτή, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν θέλει να γίνει ούτε Κεντροαριστερά ούτε Σοσιαλδημοκρατία. «Εμείς, στο Κίνημα Αλλαγής, έχουμε πολιτική ταυτότητα», συνέχισε, τονίζοντας ότι θα την αποτυπώσουν πολύ καθαρά και στη συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία που έχει προαναγγείλει για το φθινόπωρο η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά.

Κληθείς να σχολιάσει την επικαιρότητα και όσα έγιναν στην Σαμοθράκη την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής κάλεσε όλους σε μία μεγάλη αλλαγή στα λιμάνια της χώρας μας γενικά και όχι μόνο σε αυτό του συγκεκριμένου νησιού. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, παρατήρησε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ άργησε, αφού έκανε τη σύσκεψη του μισού υπουργικού συμβουλίου για το θέμα με δέκα μέρες καθυστέρηση. «Αυτό είναι ένα θέμα το οποίο πρέπει να δει ως κυβέρνηση. Έπρεπε να έχει πολύ πιο γρήγορα αντανακλαστικά διότι σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή, ένα τετραήμερο το οποίο ήταν πολύ έντονο, εγκλωβίστηκαν άνθρωποι, επιχειρηματίες έχασαν τη δυνατότητα να δουλέψουν μέσα στην καρδιά του Δεκαπενταύγουστου», είπε. Ο ίδιος, ζήτησε σωστή διαχείριση στο θέμα των κόκκινων δανείων, αλλά και επέμεινε σε ένα θέμα που έχει αναγάγει ως πρώτιστης σημασίας για το ίδιο το Κίνημα Αλλαγής. Αυτό της μείωσης των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα. «Οι τοποθετήσεις του πρωθυπουργού στις προγραμματικές δηλώσεις μας εξέπληξαν δυσάρεστα. Η μη αναφορά του στη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων άμεσα, τώρα που έχει νωπή λαϊκή εντολή, ήταν κάτι το οποίο δημιούργησε αλγεινή εντύπωση σε εμάς και με την πίεση που ασκήθηκε τις επόμενες μέρες έχει αντιληφθεί ότι πρέπει να αλλάξει», είπε, ζητώντας για άλλη μία φορά τα ‘βαρύτατα’ πρωτογενή πλεονάσματα τα οποία συμφώνησε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου να μειωθούν και να δημιουργηθεί ένα δημοσιονομικό κενό, προς όφελος της ανάπτυξης στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.