ΕΛΛΑΔΑ

Δεν ξεχνούν 75 χρόνια μετά

Εκδηλώσεις μνήμης για το ολοκαύτωμα των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα

Την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής τίμησαν σήμερα οι Ανωγειανοί και Ρεθεμνιώτες με επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων στο ηρώο και ομιλίες στην Πλατεία Αρμί στα Ανώγεια.

Τιμή και δόξα στους αγωνιστές για την Ελευθερία ήταν το μήνυμα ακόμη και μέσω της παρουσία των εκπροσώπων του κλήρου, των Αρχών του νησιού και εκατοντάδων πολιτών που βρέθηκαν στον τόπο, όπου τα διαχρονικά μηνύματα των αγωνιστών της Αντίστασης για ενότητα, αλληλεγγύη, ελευθερία, δημοκρατία, πρόοδο, παραμένουν ζωντανά και επίκαιρα. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υφυπουργός Γιάννης Κεφαλογιάννης και παρακολούθησε μαζί με τους εκπροσώπους Αρχών, κομμάτων, οργανώσεων, τις εκδηλώσεις μνήμης, τους ύμνους που αποδόθηκαν από τοπικούς μουσικούς και τις χορωδίες.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης είπε ότι η περιφέρεια Κρήτης, τιμά την μνήμη των Πατριωτών Αγωνιστών οι οποίοι άφησαν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. «Αποτίουμε φόρο τιμής στην μνήμη των Ηρώων που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν για την Ελευθερία, την Πατρίδα μας. Τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά και πάντα επίκαιρα για Ενότητα, Αλληλεγγύη, Δημοκρατία, πρόοδο, και αποτελούν πολυσήμαντες παρακαταθήκες στους νεότερους. Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τη μνήμη όλων των Ανωγειανών που θυσιάστηκαν για την Πατρίδα γράφοντας τα Μαρτυρικά Ανώγεια με χρυσά γράμματα στις σελίδες της ιστορίας. Παράλληλα κρίνουμε δίκαιο και υποστηρίζουμε το αίτημα διεκδίκησης των Γερμανικών αποζημιώσεων για το οποίο θα πρέπει να υπάρξουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να δοθεί δίκαιη λύση στο όλο ζήτημα».

Φέτος ο Δήμος Ανωγείων στις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις «Πέτρας Πολιτισμός 2019» έχει συμπεριλάβει σειρά εκδηλώσεων που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων με αποκορύφωμα τις εκδηλώσεις μνήμης για την 75η Επέτειο του Ολοκαυτώματος των Ανωγείων από τους Γερμανούς στις 13 Αυγούστου. Απόψε το βράδυ 21.00 θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Μανόλη Ανδρουλιδάκη σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κρήτης και την Π.Ε. Ρεθύμνου στο Θέατρο "Νίκος Ξυλούρης'' στη μνήμη του ολοκαυτώματος.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.