ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φέτες μελιτζάνας στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυριά

Μία εξαιρετική συνταγή για φέτες μελιτζάνας στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας και τυριά.

Υλικά

  • 2 μελιτζάνες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 1 φλ. ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα
  • 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 αβγά
  • 2 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 4 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 3 φλ. μοτσαρέλα, φρέσκια, τριμμένη
  • 3 φλ. τσένταρ, τριμμένο
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. βασιλικό, φρέσκο, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Κόβουμε τις μελιτζάνες σε στρόγγυλες φέτες, πάχους 1 εκ. και τις πασπαλίζουμε με μπόλικο αλάτι.

Τοποθετούμε τις φέτες σε σουρωτήρι για 30 λεπτά.

Ξεπλένουμε πολύ καλά με μπόλικο τρεχούμενο νερό να φύγει το πολύ αλάτι και στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε το αλεύρι και σε ένα άλλο  πιάτο χτυπάμε τα αβγά μαζί με ½ φλ. παρμεζάνα και μία πρέζα αλάτι.

Βουτάμε κάθε φέτα μελιτζάνας πρώτα στο αλεύρι και στη συνέχεια στο μείγμα των αβγών.

Κρατάμε τη μελιτζάνα για μερικά δευτερόλεπτα πάνω από το πιάτο να στραγγίσει το επιπλέον αβγό και στη συνέχεια τη βάζουμε στο τηγάνι με το ζεστό λάδι.

Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες για 3-4 λεπτά και από τις 2 πλευρές, μέχρι να χρυσίσουν και να γίνουν τραγανές.

Με τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τις μελιτζάνες από το τηγάνι, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Ρίχνουμε 1 φλ. σάλτσα ντομάτας στον πάτο ενός πυρέξ και απλώνουμε καλά με ένα κουτάλι.

Τοποθετούμε από πάνω μία στρώση από τις τηγανισμένες φέτες μελιτζάνας.

Συνεχίζουμε απλώνοντας ένα λεπτό στρώμα σάλτσα ντομάτας, ½ φλ. μοτσαρέλα τριμμένη, ½ φλ. τσένταρ τριμμένο και 1 κ.σ. παρμεζάνα.

Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κατά τον ίδιο τρόπο - μελιτζάνες, σάλτσα, μοτσαρέλα, παρμεζάνα- μέχρι να γεμίσουμε το πυρέξ.

Στη τελευταία στρώση βάζουμε όλα τα υπόλοιπα τυριά και ρίχνουμε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Τοποθετούμε το φαγητό στο φούρνο και ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδοψηθεί ελαφρώς η επιφάνεια.

Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να σταθεί για 10-15 περίπου λεπτά πασπαλίζουμε με βασιλικό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.