ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική»

Γεωργιάδης: Αν δεν παραιτηθεί η Θάνου, θα εκδοθεί διαπιστωτική πράξη

Επίθεση στην πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου εξαπέλυσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή την αντίδραση της στη ρύθμιση που ορίζει αναδρομικά ασυμβίβαστο λόγω της θητείας της στο γραφείο του πρωθυπουργού και οδηγείται σε παραίτηση.

Κατά τη συζήτηση του διυπουργικού νομοσχεδίου στη Βουλή στο οποίο έχει κατατεθεί η σχετική ρύθμιση, ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε τη κ. Θάνου ότι με κομματικά κριτήρια διορίστηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού έχοντας την προκλητική εύνοια του πρωθυπουργού, ενώ προανήγγειλε την έκδοση διαπιστωτικής πράξης σε περίπτωση που δεν παραιτηθεί.

«Ισχυρίζεται η κ. Θάνου ότι δεν είχε καμία κομματική τάξη. Στο επιχείρημα της αυτό απαντώ ότι, τότε γιατί όλοι οι πρόεδροι του Αρείου Πάγου δεν επελέγησαν από τη θέση 9 στη θέση 1; Η κ. Θάνου είχε την προκλητική εύνοια του πρωθυπουργού. Αμέσως μετά τη λήξη της θητείας της στον Αρειο Πάγο -και αφού προσπάθησε ο ΣΥΡΙΖΑ να παραβιάσει το σύνταγμα- την διόρισε στο γραφείο του, ενώ λίγες μέρες πριν τις εκλογές την διόρισε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού παρά την καθολική άρνηση της αντιπολίτευσης στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «εξωφρενικό και αξιοθρήνητο να δηλώνει η κ. Θάνου ότι δεν παραιτείται όσοι νόμοι και να ψηφιστούν» και τόνισε ότι «μόνο ένας άνθρωπος που αγαπά τόσο πολύ την καρέκλα του θα εξέφραζε αυτή την άποψη η οποία θα έπρεπε να είναι απολύτως καταδικαστέα».

«Κανένα φωτογραφικό χαρακτήρα δεν έχει η διάταξη που καταθέσαμε. Εξάλλου, την αγάπη σας για το σύνταγμα την είδαμε με το παγκόσμιο ρεκόρ αντισυνταγματικών νόμων που ψηφίσατε για αυτό μην μας κάνετε εμάς υποδείξεις», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Η διάταξη δεν είναι φωτογραφική. Φωτογραφικός ήταν ο κομματικός διορισμός της κ. Θάνου. Εσείς παραβιάσατε το Ευρωπαϊκό Δίκαιο και το ελληνικό σύνταγμα που ενώ ζητούσαν κομματική αμεροληψία διορίσατε τη μισή κεντρική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Η τροποποίηση και θα ψηφιστεί και θα εφαρμοστεί. Και επειδή η κ. Θάνου είπε ότι δεν παραιτείται, θα εκδοθεί αμέσως με τη ψήφιση της τροπολογίας, διαπιστωτική πράξη για να πάει σπίτι της», κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.