ΕΛΛΑΔΑ

Τονίζει ο αρμόδιος υπουργός Μάικλ Γκόουβ

Η χώρα θα αντιμετωπίσει ΄σαμαράκι στον δρόμο της' σε περίπτωση άτακτου Brexit

Η Βρετανία πρόκειται να αντιμετωπίσει «σαμαράκια στον δρόμο της» εάν εγκαταλείψει την ΕΕ χωρίς συμφωνία, αλλά είναι πολύ περισσότερο προετοιμασμένοι για το αποτέλεσμα αυτό απ’ ότι προηγουμένως, υποστήριξε σήμερα ο Μάικλ Γκόουβ, υπουργός επικεφαλής του σχεδιασμού για «άτακτο Brexit».

«Σε αυτήν την περίπτωση, όπως όλοι γνωρίζουμε, εάν δεν υπάρξει έξοδος με συμφωνία αναπόφευκτα θα υπάρξουν ορισμένες αναταράξεις, κάποια ‘σαμαράκια’ στον δρόμο. Ιδού γιατί επιθυμούμε να επιτευχθεί συμφωνία», πρόσθεσε ο υπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους.

«Όμως είναι αληθές πως η βρετανική κυβέρνηση είναι πολύ πιο προετοιμασμένη τώρα απ’όσο ήταν στο παρελθόν», διαβεβαίωσε, ο Γκόουβ τονίζοντας ότι είναι πιθανόν να υπάρξει μία συμφωνία για το Brexit με την ΕΕ έως την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Οκτωβρίου.

«Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θα προσέλθει καλή τη πίστει στις συνομιλίες με τους Ευρωπαίους ηγέτες, προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία», υπογράμμισε ο Γκόουβ, όμως τόνισε πως για κάθε ενδεχόμενο «θα πρέπει να εργασθούμε επί τη βάσει ότι μπορεί να φύγουμε από την ΕΕ χωρίς συμφωνία».

Όπως πρόσθεσε ο υπουργός η περίπτωση της αποχώρησης χωρίς συμφωνία από την ΕΕ έχει διογκωθεί από τα μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο, ο Γκόουβ επεσήμανε πως από την πλευρά της Βρετανίας έχει καταστεί σαφές πως δεν θα υπάρξει μία επιστροφή ως προς το θέμα των «σκληρών συνόρων» με την Ιρλανδία και πως όποια απόφαση της ΕΕ για τα σύνορα εναπόκειται αποκλειστικά σε αυτήν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.