ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ

Το Skybot F850 θα δοκιμαστεί σε διάφορες εργασίες

Η Ρωσία έστειλε ένα ανδροειδές στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ένα ρωσικό ανδροειδές ονόματι Skybot F850 έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, το οποίο είναι ευκίνητο όσο ένας άνθρωπος και ικανό για περίπλοκες κινήσεις όπως η οδήγηση ενός αυτοκινήτου ή η χρήση όπλων. Ευτυχώς δε θα κάνει τίποτα από αυτά όσο βρίσκεται στον ISS και οι Ρώσοι κοσμοναύτες θα πραγματοποιήσουν επί δύο εβδομάδες δοκιμές για να ελέγξουν την ικανότητά του να εκτελεί εργασίες στο διάστημα. Το Skybot F850 έπειτα θα γυρίσει πίσω στη Γη με την κάψουλα Soyuz το Σεπτέμβριο.

Η πτήση στον ISS όμως δεν ήταν χωρίς προβλήματα. Το Skybot F850 ήταν το μόνο μέλος πληρώματος στη μη επανδρωμένη πτήση του αναβαθμισμένου πυραύλου Soyuz, καθώς το ρίσκο αποστολής ανθρώπων όσο δοκίμαζαν τις νέες αναβαθμίσεις και το software ήταν μεγάλο. Το Soyuz ήταν προγραμματισμένο να προσδεθεί στον ISS στις 24 Αυγούστου, ωστόσο η πρόσδεση ακυρώθηκε όταν υπήρξαν απρόσμενες κινήσεις του σκάφους όταν πλησίαζε τον ISS.

Η Roscosmos εντόπισε το πρόβλημα στο αυτόματο σύστημα πρόσδεσης του σταθμού, το οποίο επηρέαζε τη συμπεριφορά του σκάφους. Το Soyuz ακολούθησε την τροχιά του σταθμού επί δύο μέρες. Τρεις από τους έξι αστροναύτες του ISS επιβιβάστηκαν σε ένα από τα δύο Soyuz τα οποία ήταν ήδη προσδεμένα στο σταθμό και το μετακίνησαν προς την ελαττωματική θύρα. Εκεί επιχείρησαν επιτυχώς χειροκίνητη πρόσδεση, μιας και το πρόβλημα ήταν μόνο η αυτόματη πρόσδεση. Έτσι ελευθέρωσαν μία θύρα για να προσδεθεί το μη επανδρωμένο Soyuz αυτόματα.

Παρά τα προβλήματα, αποδείχθηκε πως η Roscosmos είναι έτοιμη να αλλάξει τον τύπο πυραύλου που χρησιμοποιεί από το 2002 για τη μεταφορά αστροναυτών προς το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, από τους Soyuz-FG στους νέους Soyuz-2.1a.

Πηγή: unboxholics.com

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.