ΚΟΣΜΟΣ

Τεράστιο το χάσμα ΕΕ-Ρωσίας

Κατά της επιστροφής της Ρωσίας στο σχήμα G8 οι Βρυξέλλες

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αντίθετη στο να γίνει οποιαδήποτε άνευ όρων πρόσκληση στη Ρωσία για να συμμετάσχει και πάλι στις συνομιλίες μεταξύ των ηγετών της Ομάδας των Επτά (G7), δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της ΕΕ αναφερόμενος σε μια ιδέα που διατυπώθηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι επτά ηγέτες των πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών του κόσμου πρόκειται να συναντηθούν το σαββατοκύριακο στο Μπιαρίτς της Γαλλίας.

Η Ομάδα των Επτά ήταν γνωστή ως Ομάδα των Οκτώ (G8) πριν η Ρωσία αποβληθεί το 2014, αφού προσάρτησε την Κριμαία από την Ουκρανία και στη συνέχεια υποστήριξε μια εξέγερση κατά του Κιέβου στην ανατολική Ουκρανία.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος έκανε δηλώσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής της G7 με τον όρο να μην κατονομασθεί, δήλωσε πως οι λόγοι που αποβλήθηκε η Μόσχα «εξακολουθούν να ισχύουν» και πως οποιαδήποτε επιστροφή της άνευ όρων θα ήταν «αντιπαραγωγική» και «ένδειξη αδυναμίας».

Εξάλλου ο ίδιος αξιωματούχος δήλωσε πως η Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένει λεπτομερείς προτάσεις από το Λονδίνο για το Brexit, την ώρα που ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον συνεχίζει τις προσπάθειες να πείσει τους ηγέτες της ΕΕ να αλλάξουν τους όρους του διαζυγίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.