ΕΛΛΑΔΑ

«Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα»

Καταγγελία για ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ στο κέντρο της Αθήνας

Θύμα βίαιης ομοφοβικής επίθεσης από άντρες των ΜΑΤ καταγγέλλει ότι έπεσε το βράδυ της Πέμπτης ο Νίκος Σοφιανός, ένας από τους ιδιοκτήτες του περιοδικού Antivirus.

Ο ίδιος περπατούσε με τον σύντροφό του, Δημήτρη, κοντά στο αρχαιολογικό μουσείο, όταν ο αστυνομικός προχώρησε σε ομοφοβικά σχόλια, κοροϊδεύοντάς τους.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη τόνισε ότι για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Ολόκληρη η καταγγελία του Νίκου Σοφιανού:

«Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον συντροφό μου προς το Εξάρχεια. Γύρω στις 11.30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του αρχαιολογικού μουσείου ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω. Εμείς ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα. Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: ''Άντρακλες σκέτοι''. Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: ''Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε;''. Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά ''ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα''. ''Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει'', του απαντώ εγώ κι εκείνος εντελώς ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά. Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου. Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε και ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά. Ευτυχώς με κράτησε ο συντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλλουμε το περιστατικό. ''Δεν θα τους περάσει...''»

Οι δύο άντρες, που φέρεται να δέχτηκαν την επίθεση, βρέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες για να αναγνωριστούν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί. Και οι δύο, παρά το σοκ, δηλώνουν αποφασισμένοι και ζητούν την τιμωρία των αστυνομικών.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νίκος Σοφιανός στο Antivirus: «Ενάμιση χρόνο που κυκλοφορώ με τον σύντροφό μου δεν έχω δεχθεί το παραμικρό σχόλιο από κανέναν. Και δέχθηκα τώρα από αστυνομικούς. Φαίνεται πως αυτοί είναι τελικά που ακούν τις προτροπές μίσους του Αμβρόσιου για να μας μαυρίσουν. Είναι απίστευτο να κινδυνεύουμε απ΄αυτούς που είναι εκεί έξω για να μας προστατεύουν. Είναι απίστευτο που στην Ελλάδα του 2019 δεχόμαστε επίθεση από την αστυνομία επειδή απλά κυκλοφορούμε με τον/ην σύντροφό μας, που βιώνουμε βία επειδή είμαστε ΛΟΑΤΚΙ+, πρόσφυγες ή οτιδήποτε δεν αναγνωρίζεται ως κανονικότητα».

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη: Στον εισαγγελέα η δικογραφία

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι για το «περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας» ότι διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

Σχετικά με αναρτήσεις σε ενημερωτικές ιστοσελίδες, αναφορικά με περιστατικό διαπληκτισμού μεταξύ αστυνομικών και πολιτών στο κέντρο της Αθήνας, ανακοινώνεται ότι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας διενεργήθηκε έρευνα υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού, όπου κατέθεσαν τόσο οι εμπλεκόμενοι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί.

Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.