Μία εξαιρετική συνταγή για κέικ με γιαούρτι και πορτοκάλι.
Υλικά
200γρ γιαούρτι
200γρ ζάχαρη
250γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
4 αβγά
1 κ.γ. baking powder
60γρ βούτυρο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το γλάσο:
200γρ ζάχαρη άχνη
1 κ.σ. ζεστό νερό
1 κ.γ. χυμό πορτοκάλι
Εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά για 5 λεπτά.
Προσθέτουμε στο μίγμα το γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μίγμα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς
Ρίχνουμε το μίγμα στην βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα του κέικ μας (ή σε φόρμα σιλικόνης) και ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά.
Μόλις κρυώσει το περιχύνουμε με γλάσο πορτοκαλιού.
Για το γλάσο:
Ζεσταίνουμε σε μία μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή θερμοκρασία την άχνη ζάχαρη, το χυμό πορτοκαλιού και το νερό μέχρι να γίνει ένα παχύρευστο σιρόπι.
Το Matrix24.gr χρησιμοποιεί cookies, τα οποία μας βοηθούν να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. ΑποδοχήΜάθετε περισσότερα