ΚΟΣΜΟΣ

Πρόδρομος Προδρόμου

«Αποτρεπτικές για την επίλυση του Κυπριακού οι τουρκικές προκλήσεις»

Ως αποτρεπτικές για την επίλυση του Κυπριακού χαρακτήρισε ο Κύπριος κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου, τις νέες τουρκικές προκλήσεις, με τη νέα ΝAVTEX που εξέδωσε χθες η Τουρκία.

Ο κ. Προδρόμου σημείωσε ότι η Τουρκία τρέφει αυταπάτες εάν πιστεύει ότι με αυτό τον τρόπο θα συμμετάσχει στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου, ενώ για την επίσκεψη του «αναπληρωτή πρωθυπουργού» και «υπουργού εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, μαζί με δημοσιογράφους, έκανε λόγο για απόπειρα της τουρκικής πλευράς να δυσχεράνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και υπενθύμισε ότι η τουρκική πλευρά στον τελευταίο γύρο διαπραγματεύσεων είχε καταθέσει πρόταση που έθετε την Αμμόχωστο υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση.

«Δυστυχώς η Τουρκία συνεχίζει τις παράνομες παρεμβάσεις, όχι μόνο δεν βοηθούν, αλλά είναι αποτρεπτικές αυτές οι κινήσεις για την επίλυση του Κυπριακού. Ελπίζουμε ότι η Τουρκία θα φανεί διατεθειμένη να διαπραγματευθούμε μια πραγματική λύση για όλους τους Κυπρίους και αυτό θα πρέπει να σημαίνει ότι θα σταματήσει την πολιτική αυτή της έντασης», ανέφερε ο Πρόδρομος Προδρόμου.

«Οι ενέργειες αυτές της Τουρκίας» είπε «είναι πάντοτε παράνομες, έχουν καταδικαστεί από τη διεθνή κοινότητα, από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και βεβαίως, η Τουρκία δεν πρέπει να αυταπατάται. Δεν είναι αυτός ο τρόπος για να συμμετάσχει στην ενεργειακή εξίσωση της Ανατολικής Μεσογείου. Εάν η Τουρκία θέλει συνεργασία και στον ενεργειακό τομέα, όχι μόνο με την Κυπριακή Δημοκρατία, αλλά και με τα άλλα κράτη, και με τον ευρωπαϊκό ενεργειακό διάδρομο που δημιουργείται, θα πρέπει να βαδίσει σύμφωνα με τον διεθνή νόμο και όχι αυθαίρετα».

Πρόσθεσε ότι «αυτά τα οποία γίνονται τώρα εκλαμβάνονται ως προκλήσεις και πιθανώς απόπειρες για να δυσχεράνει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων».

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι γίνονται όλα τα σχετικά διαβήματα «χωρίς από την πλευρά μας να έχουμε την ανάγκη να χρησιμοποιήσουμε γλώσσα προπαγάνδας».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.