ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Από το βήμα της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη

Κλείνει ‘μέτωπα’ εντός και εκτός ΚΙΝΑΛ η Φώφη

Όλα τα ανοιχτά μέτωπα στο εσωτερικό και το εξωτερικό του Κινήματος Αλλαγής θα επιχειρήσει να κλείσει η Φώφη Γεννηματά, από την εκδήλωση για τη συμπλήρωση 45 ετών από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ την 3η Σεπτέμβρη, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα.

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναμένεται να βάλει το πλαίσιο της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσει απέναντι στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και της στάσης του κόμματός της απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, βάζοντας τέλος στη συζήτηση περί διαλόγου με το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα. Επιπλέον, θα οριοθετήσει πλήρως τις σχέσεις του Κινήματος Αλλαγής με το ΠΑΣΟΚ, υπέρ του πρώτου, με το οποίο και θα συνεχίσει στο εξής, μετά και από σχετική συνεδριακή απόφαση.

Πιο συγκεκριμένα, με την ομιλία της, που θα είναι άκρως πολιτική, η Φώφη Γεννηματά αναμένεται να στείλει σαφή μηνύματα στο εσωτερικό του κόμματός της, ξεκαθαρίζοντας ότι η Χαριλάου Τρικούπη σέβεται και τιμά την ιστορία και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο δεν μπορεί να πάει πίσω, αντίθετα, εκτελώντας και την ‘εντολή’ του συνεδρίου, συνεχίζει με το Κίνημα Αλλαγής, με το οποίο εξάλλου κατέβηκε στις εκλογές. Θα επιμείνει στην αυτόνομη πορεία του κόμματος ως υπαρκτός και αυτόνομος πόλος σε ένα σύστημα που πλέον δεν είναι -κατά την ανάγνωση της Χαριλάου Τρικούπη- διπολικό και θα επιχειρήσει να οριοθετήσει το Κίνημα Αλλαγής στην πολιτική σκακιέρα της χώρας.

Στην ίδια ομιλία, η Φώφη Γεννηματά θα δώσει το έναυσμα για σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην «κλασική Δεξιά», την οποία η Χαριλάου Τρικούπη ‘βλέπει’ στην κυβέρνηση της ΝΔ υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην τελευταία, εξάλλου, καταλογίζει ότι θέλει να επιβάλει τους δικούς της όρους, χωρίς συναίνεση και συνεννόηση με άλλα κόμματα παρά τις σχετικές προσπάθειες του Κινήματος Αλλαγής, όπως εκφράστηκαν για παράδειγμα στο θέμα του πανεπιστημιακού ασύλου ή κατά άλλους και στην ανάγκη μείωσης των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα. Την ίδια ώρα, το Κίνημα Αλλαγής παρατηρεί ότι ως τώρα τουλάχιστον, η ΝΔ αντί να σεβαστεί τους θεσμούς, τους οποίους είχε κάνει ‘σημαία’ προεκλογικά, το μόνο που κάνει είναι να διορίζει δικούς της εκλεκτούς σε υψηλές θέσεις του Δημοσίου.

Από το βήμα της εκδήλωσης για την 3η Σεπτέμβρη, πάντως, η Φώφη Γεννηματά δε θα λησμονήσει να ‘απαντήσει’ και στα σχέδια περί ‘μετεξέλιξης του ΣΥΡΙΖΑ σε κύριο εκφραστή της Δημοκρατικής Παράταξης στην χώρα. Στο Κίνημα Αλλαγής εξάλλου, δεν έχουν καμία πρόθεση να σταματήσουν να καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις κυβερνητικές του πολιτικές, την προηγούμενη περίοδο, ενώ θα συνεχίσουν να του αποδίδουν και απουσία σαφούς πολιτικής ταυτότητας. «Ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε ως ‘κυβερνώσα Αριστερά’», λένε, διερωτώμενοι σε τι είδους μετεξέλιξη προσβλέπει. Αντίθετα, εκτιμώντας ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει τη δική του πολιτική ταυτότητα, που στηρίζεται τόσο στην ιστορία της Δημοκρατικής Παράταξης, όσο όμως και στην υπεύθυνη στάση του κόμματος σε κάθε κρίσιμη στιγμή της δεκαετούς κρίσης, και διέπεται από συγκεκριμένες αρχές και αξίες, επιμένουν στην διατήρηση της αυτόνομης πορείας τους, ξεκαθαρίζοντας ότι για εκείνους δεν υπάρχει κανένα θέμα διαλόγου με την Κουμουνδούρου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.