ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα από ρατατούιγ λαχανικών

Μία εξαιρετική συνταγή για κοφτό μακαρονάκι με σάλτσα από ρατατούιγ λαχανικών.

Υλικά

  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 2 καρότα, κομμένα σε μικρούς κύβους
  • 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μικρά κυβάκια
  • 2 κλωναράκια σέλινο, μόνο το κοτσάνι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 κύβο κότας
  • ½ κ.γ. μπαχάρι
  • ¼ κ.γ. κανέλα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 πακέτο μακαρονάκι κοφτό
  • ½ φλ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και μόλις κάψει, βάζουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη.

Ρίχνουμε το κολοκυθάκι, τα καρότα, τις πιπεριές, το σέλινο και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τον κύβο κότας, το μπαχάρι, την κανέλα και τα φύλλα δάφνης.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι και σιγομαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσουν αρκετά τα λαχανικά.

Εντωμεταξύ σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε το κοφτό μακαρονάκι και το μαγειρεύουμε αλ ντέντε, 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά.

Προσθέτουμε την κεφαλογραβιέρα, ανακατεύουμε απαλά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.

Αποσύρουμε το φαγητό από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε, αν θέλουμε, και αφαιρούμε τα φύλλα δάφνης.

Γαρνίρουμε με το ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.