ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ

Μία εξαιρετική συνταγή για κρεμ μπρουλέ με ελληνικό καφέ.

Υλικά

  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 1/2 φλιτζ. γάλα
  • 1/3 φλιτζ. ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζ. ελληνικό καφέ έτοιμο σουρωμένο
  • 4 αβγά
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς. Σε ένα μεσαίου μεγέθους κατσαρολάκι αναμειγνύουμε την κρέμα, το γάλα, τη ζάχαρη και τον έτοιμο εσπρέσο. Τοποθετούμε το σκεύος σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά χωρίς να αφήσουμε το μίγμα να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας συνέχεια στο ζεστό μίγμα. Ξαναβάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Γεμίζουμε 4 ατομικά φορμάκια (για κρεμ μπρουλέ ή καραμελέ) με το μίγμα και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί. Ρίχνουμε νερό στο ταψί για να καλύψει εξωτερικά τις φόρμες μέχρι το μέσο. Ψήνουμε για 35-45 λεπτά, ή μέχρι η κρέμα να έχει πήξει στο κέντρο. Αποσύρουμε τις φόρμες από το ταψί και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας ομοιόμορφα με την μαύρη ζάχαρη. Βάζουμε τα φορμάκια κάτω από το γκριλ για 2-3 λεπτά, ή μέχρι η ζάχαρη να αρχίσει να λιώνει. Προσέχουμε να μην καεί. Αφήνουμε να κρυώσουν.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.