ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου

Μία εξαιρετική συνταγή για μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου.

Υλικά

  • 1 ½  κιλό φτερούγες κοτόπουλο

Για τη μαρινάδα:

  • 1 φλ. κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • ½ κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • ½ κ.γ. πάπρικα
  • 3-4 σταγόνες ταμπάσκο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. σουσάμι, για  γαρνιτούρα
  • 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Πλένουμε, στεγνώνουμε πολύ καλά τις φτερούγες κοτόπουλου και τις βάζουμε σε ένα ρηχό μακρόστενο σκεύος.

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κέτσαπ με βαλσαμικό ξίδι, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη σκόνη σκόρδου, την πάπρικα, το ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι, το κρασί και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα επάνω στις φετερούγες κοτόπουλου και ανακατεύουμε για να καλυφθούν με τη μαρινάδα.

Σκεπάζουμε το σκεύος με μεμβράνη και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 °C.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τις μαριναρισμένες φτερούγες κοτόπουλου.

Με ένα πινέλο αλείφουμε τις φτερούγες με όσο μείγμα μαρινάδας έχει απομείνει στο σκεύος.

Βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για περίπου 30-35 λεπτά αναποδογυρίζοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν από όλες τις πλευρές.

Πασπαλίζουμε τις φτερούγες κοτόπουλου με το σουσάμι, γαρνίρουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.