ΕΛΛΑΔΑ

Νέο χτύπημα στο παρεμπόριο

Μαζικές κατασχέσεις «μαϊμού» προϊόντων από το ΣΔΟΕ

Νέο σοβαρό πλήγμα στα κυκλώματα διακίνησης και εμπορίας απομιμητικών προϊόντων πέτυχε το ΣΔΟΕ, κατάσχοντας μεγάλες ποσότητες «μαϊμού» προϊόντων μετά από συντονισμένη επιχείρηση στην Αττική.

Μεταξύ των αντικειμένων που κατασχέθηκαν, υπήρχαν απομιμήσεις πολυτελών ρολογιών των γνωστότερων και ακριβότερων εταιρειών διεθνώς- όπως ROLEX, HUBLOT, PATEK PHILIPPE κ.λπ.-, κάρτες εγγυήσεων καλής λειτουργίας και κουτιά συσκευασίας των ρολογιών αυτών, καθώς και περισσότεροι από 180.000 αναπτήρες, με το σήμα κυρίως της γνωστής εταιρείας BIC.

Ειδικότερα, την Τετάρτη 7 Αυγούστου κλιμάκιο υπαλλήλων της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης ΣΔΟΕ Αττικής δέσμευσε εμπορευματοκιβώτιο στο λιμάνι του Πειραιά, το οποίο προέρχονταν από την Κίνα, ενώ ως υποτιθέμενος τελικός προορισμός τού εμπορευματοκιβωτίου δηλώνονταν επιχείρηση στην Αλβανία.

Κατά τον έλεγχο του εμπορευματοκιβωτίου, με τη συνδρομή των υπαλλήλων του Τελωνείου Ελευσίνας, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τα ακόλουθα απομιμητικά είδη: 29.720 ρολόγια, 1.630 κουτιά ρολογιών, 1.100 σακούλες συσκευασίας, 550 κάρτες εγγύησης και 180.600 αναπτήρες.

Η ζημιά των δικαιούχων εταιρειών των σημάτων, υπολογίζεται σε πολλά εκατ. ευρώ. Τα κατασχεθέντα απομιμητικά προϊόντα θα μεταφερθούν σε πιστοποιημένη επιχείρηση ανακύκλωσης στην Αττική, όπου και θα καταστραφούν.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.