ΚΟΣΜΟΣ

Δίχως τέλος οι τουρκικές απειλές

Νέες προκλήσεις Ακάρ: «Αν χρειαστεί θα επαναλάβουμε το '74 στην Κύπρο»

Δεν έχει τέλος η τουρκική προκλητικότητα, με τον Χουλουσί Ακάρ να... αναπολεί την εισβολή του '74 στην Κύπρο, εξαπολύοντας απειλές για νέα επέμβαση εάν χρειαστεί και δίνοντας συνέχεια έτσι στις συνεχείς εμπρηστικές δηλώσεις απ' τους αξιωματούχους της κυβέρνησης Ερντογάν.

«Είμαστε στο ίδιο σημείο που βρισκόμασταν και το 1974 στην Κύπρο. Ό,τι χρειάστηκε να γίνει εκείνη την ημέρα, κανείς να μην αμφιβάλει ότι δεν θα γίνει το ίδιο σε παρόμοια κατάσταση σήμερα», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας σε εκδήλωση για την προαγωγή στελεχών του στρατού σε ανώτερες βαθμίδες.

O Χουλουσί Ακάρ επανάλαβε ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στην Ανατολική Μεσόγειο, το Αιγαίο και την Κύπρο.

«Δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ από τα δικαιώματα και τα συμφέροντά μας εδώ, δεν θα κάνουμε βήμα πίσω, το έχουμε δηλώσει σε όλον τον κόσμο...Κανείς να μη δοκιμάσει τη δύναμη και την ισχύ μας, κανείς να μην κάνει λάθος λογαριασμούς» είπε χαρακτηριστικά ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Από την άλλη πλευρά, ο Χουλουσί Ακάρ είπε ότι η Τουρκία είναι πάντοτε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας και του διεθνούς δικαίου. «Όταν μιλάμε για συμμόρφωση προς το διεθνές δίκαιο ή όταν λέμε ότι είμαστε υπέρ των σχέσεων καλής γειτονίας, δεν πρόκειται για υποχώρηση, ούτε για αδυναμία. Ούτε είναι απειλή όταν λέμε ότι δεν θα παραβλέψουμε τα δικαιώματά μας και το δίκιο μας. Όλοι να κάνουν τους λογαριασμούς τους αναλόγως», υπογράμμισε.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.