ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιμένουν στην επαναφορά του άρθρου 3 του νόμου Διαμαντοπούλου στο ΚινΑλ

Ο illustration λαϊκισμός της ΝΔ θα αποδειχθεί εξίσου επικίνδυνος με τον παρωχημένο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ

Στην επαναφορά του άρθρου 3 του νόμου Διαμαντοπούλου και την προσθήκη διατάξεων που θα το καθιστούν εφαρμοστέο, επιμένει η Χαριλάου Τρικούπη,καταγγέλλοντας τη ΝΔ για διάταξη που επιτρέπει ακόμα και τους προληπτικούς ελέγχους στα ΑΕΙ.

«Έχουμε προτείνει μία συγκεκριμένη, λιτή και λειτουργική διάταξη για το πανεπιστημιακό άσυλο, χωρίς τις πολιτικά επικίνδυνες αλλά και νομοθετικά άγαρμπες διατυπώσεις που περιέχει η προτεινόμενη από την κυβέρνηση»,δήλωσε στον Σκάι ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά,Μανώλης Όθωνας, επιμένοντας στην επαναφορά της διάταξης του νόμου 4009, που είχε ψηφιστεί με μεγάλη πλειοψηφία στη Βουλή το 2011 και κατά τον ίδιο δίνει μία λύση στην οποία μπορεί να οικοδομηθεί μία ευρύτερη συναίνεση. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, σημείωσε ότι η δυσκολία αρχίζει την επόμενη μέρα, με την εφαρμογή και την επιχειρησιακή προσέγγιση μίας διάταξης, «όχι για λόγους πολιτικής ευαισθησίας αλλά και για λόγους αποτελεσματικότητας και αποφυγής καταστάσεων για τις οποίες κανένας δεν θα είναι ευτυχής», όπως είπε.

Αναδεικνύοντας τη βασική διαφορά του Κινήματος Αλλαγής με την προτεινόμενη διάταξη από την κυβέρνηση, σημείωσε ότι όπως αυτή είναι διατυπωμένη στο νομοσχέδιο, όχι μόνο δεν αποτρέπει, αλλά εγκαθιστά και την προληπτική δράση. «Δεν ορίζει ως προϋπόθεση εφαρμογής το αν και όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις,αλλά ορίζει γενικώς ότι εντός των χώρων των πανεπιστημίων, οι ‘αρμόδιες αρχές ασκούν πλήρως τα καθήκοντά τους’», σημείωσε, ερμηνεύοντας τη διάταξη ως πάσης φύσεως κρατικές αρχές να δρουν ακόμα και προληπτικά, χωρίς να τελείται αξιόποινη πράξη. Κάνοντας λόγο για λογική ‘πονάει χέρι, κόβω κεφάλι’, σημείωσε ότι ανοίγει επικίνδυνες ατραπούς, καθώς πρόκειται για μία γενικότερη αντίληψη που υιοθετεί κατά τον ίδιο η συντηρητική κυβέρνηση σε όλα τα θέματα προς χάριν δήθεν της αποτελεσματικότητας. «Φοβάμαι ότι ο μεταμοντέρνος λαϊκισμός της ΝΔ επί της ουσίας δεν διαφέρει από τον παρωχημένο και πρωτόγονο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ», είπε, καταλήγοντας ότι «αυτό που ζούμε αυτόν τον μήνα δεν είναι τίποτα άλλο από έναν ‘illustrationλαϊκισμό’, ο οποίος θα αποδειχθεί τελικά εξίσου επικίνδυνος»...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.