ΕΛΛΑΔΑ

Αδειασμα για τα «σκουπίδια»

ΠΟΑΣΥ: Οι απόψεις του Μπαλάσκα δεν μας εκφράζουν

Έντονη ήταν η αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων στις δηλώσεις του Σταύρου Μπαλάσκα, τον οποίο «άδειασε» τόσο για την δυνατότητα να εκπροσωπεί την οργάνωση, όσο και για το περιεχόμενο των όσων είπε.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής» σχολιάζουν από την ΠΟΑΣΥ. Αν και δεν κατονομάζουν τον κ. Μπαλάσκα, τον αναφέρουν ως Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών.

Παράλληλα, η ΠΟΑΣΥ αναφέρει ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία, συνεχίζει η ανακοίνωση.

Η αντίδραση της ΠΟΑΣΥ ήρθε μετά τα όσα ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας στον ΣΚΑΪ, που σχολιάζοντας την επιχείρηση της αστυνομίας στα Εξάρχεια, είπε ότι «Εκκίνησε μια αθόρυβη νέας τεχνολογίας, ηλεκτρική σκούπα, η οποία είναι η αστυνομία, η οποία σιγά σιγά θα ρουφήξει όλα τα σκουπίδια από τα Εξάρχεια προοδευτικά, δημοκρατικά με σχέδιο, ούτως ώστε να καταλάβουν μερικοί ότι δεν θα δεχόταν η αστυνομία να μπει σαν ταύρος εν υαλοπωλείο». Μετά από αυτό, ο αρχηγός της Αστυνομίας στέλνει τις δηλώσεις στον εισαγγελέα, εδώ έδωσε εντολή για διενέργεια ΕΔΕ.

ΠΟΑΣΥ: Οι απόψεις δεν εκφράζουν την Ομοσπονδία

Η ΠΟΑΣΥ άδειασε πλήρως τον συνδικαλιστή για τις θέσεις του.

«Η Ομοσπονδία μας, με αφορμή σημερινά δημοσιεύματα που αναφέρονται σε εκπροσώπηση της Π.Ο.ΑΣ.Υ. από τον Αντιπρόεδρο Θεμάτων Μελετών – Επιμόρφωσης Αστυνομικών, διευκρινίζει ότι στο δημόσιο λόγο την εκπροσωπούν αποκλειστικά και μόνο ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας αυτής (άρθρο 22 παρ. 4 του Καταστατικού της Π.Ο.ΑΣ.Υ.).

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τις σημερινές δηλώσεις για τις επιχειρησιακές ενέργειες στα Εξάρχεια, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων τονίζει, για μια ακόμα φορά, ότι διαχρονικά έχει εκφράσει και συνεχίζει να εκφράζει την αλληλεγγύη της στην κοινωνία. Ο σεβασμός στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, ιδιότητας ή οτιδήποτε άλλου, είναι αδιαπραγμάτευτος!

Τέλος, γνωρίζουμε ότι, οι απόψεις που διατυπώθηκαν δεν εκφράζουν σε καμία περίπτωση την Ομοσπονδία μας, πολλώ δε μάλλον τους Έλληνες αστυνομικούς που δείχνουν καθημερινά και αδιαμφισβήτητα το ανθρώπινο πρόσωπό τους και ως εκ τούτου, άμεσα θα συγκληθούν τα αρμόδια πειθαρχικά όργανά της.»

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.