ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο αγώνας παραμένει ‘διμέτωπος’...

Πώς θα κινηθεί το Κίνημα Αλλαγής απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Το στίγμα της πολιτικής που θα ασκήσει στο εξής το Κίνημα Αλλαγής, τόσο απέναντι στην κυβέρνηση όσο και απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, δίνουν με παρεμβάσεις τους κορυφαία στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής Μανώλης Χριστοδουλάκης έκανε λόγο για «δυναμική προγραμματική αντιπολίτευση απέναντι στη ΝΔ», εξηγώντας ότι «όπου θεωρούμε ότι εξυπηρετούνται τα συμφέροντα του ελληνικού λαού και κυρίως εκείνων των κοινωνικών ομάδων που θέλουμε να εκφράσουμε και να στηρίξουμε μετά από δέκα χρόνια κρίσης, τα αντίστοιχα μέτρα θα έχουν τη στήριξή μας, όπως κάναμε και με την προηγούμενη κυβέρνηση». Συνέχισε όμως ξεκαθαρίζοντας πως όπου κρίνουν πως αυτά θίγονται «θα είμαστε δυναμικά απέναντι και πάντα φυσικά με συγκροτημένα πολιτικά επιχειρήματα και αντιπροτάσεις, αντιστεκόμενοι στην ισοπεδωτική προπαγάνδα της κυβερνητικής επικοινωνιακής ισχύος». Σε κάθε περίπτωση, επέμεινε στην ‘απαίτηση’ του Κινήματος Αλλαγής για το μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης στα μεγάλα θέματα, όπως είναι τα εθνικά και τα ζητήματα Παιδείας.

Η στάση της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στην κυβέρνηση όμως, δεν σημαίνει μονομέτωπο πόλεμο εναντίον της. Αντίθετα, τις προθέσεις της απέναντι στα δύο μεγάλα κόμματα έκανε σαφείς ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας, μιλώντας στην Εφημερίδα των Συντακτών, όταν υποστήριξε ότι «από το ‘δόξα Τω Θεώ’ που γλυτώσαμε από τον λαϊκισμό με το αμπέχονο, πήγαμε στο ‘βοήθα Παναγιά’ από τον λαϊκισμό με γραβάτα». Ειδικά για τη ΝΔ, σημείωσε ότι οι συντηρητικές της καταβολές είναι κυρίαρχες, εκτιμώντας ότι θα εκφράζονται στην ασκούμενη πολιτική και κάνοντας λόγο για οικοδόμηση πελατειακού, κομματικού κράτους, στήριξη των ισχυρών στην οικονομία, διεύρυνση των διακρίσεων και των ανισοτήτων στην κοινωνία. Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας την πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ να μετεξελιχθεί σε κεντρικό εκπρόσωπο της δημοκρατικής παράταξης, ο Μανώλης Όθωνας υποστήριξε ότι όσο και αν ‘μεταμφιέζεται’ ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στον πυρήνα του DNA του ένα βαθιά λαϊκίστικο κόμμα που τρέφεται και αναπαράγεται από ξεπερασμένες ιδεοληψίες και διχαστικές λογικές, που δεν έχουν καμία σχέση με τις σύγχρονες σοσιαλδημοκρατικές αντιλήψεις. Όσο για τους όρους ανάκαμψης του Κινήματος Αλλαγής, ήταν κατηγορηματικός : «Δεν τους ορίζουν οι τυχοδιωκτικές επιλογές των άλλων, αλλά η δική μας απόφαση να αναδείξουμε την διακριτή πολιτική και προγραμματική μας ταυτότητα, συνδυάζοντας το αξιακό φορτίο της Δημοκρατικής Παράταξης με τις σύγχρονες ιδέες της Ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας»…

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.