ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ρύζι με ψητά κολοκυθάκια, αβοκάντο και ελιές

Μία εξαιρετική συνταγή για ρύζι με ψητά κολοκυθάκια, αβοκάντο και ελιές.

Υλικά

  • 400 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • ½ φλ. ελαιόλαδο
  • 4 κολοκυθάκια, κομμένα σε ροδέλες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 αβοκάντο ώριμο, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 φλ. ελιές Καλαμών, χωρίς κουκούτσι, κομμένες σε ροδέλες
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 ματσάκι μαϊντανό + επιπλέον, για γαρνιτούρα
  • 1 κ.σ. κάπαρη
  • 3 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.

Τοποθετούμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σε δυνατή φωτιά να βράσει.

Ρίχνουμε το ρύζι και το φύλλο δάφνης και βράζουμε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το κρυώνουμε κάτω από τρεχούμενο νερό. Το αφήνουμε να στραγγίσει, το μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ και ραντίζουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο.

Στρώνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και απλώνουμε τα κολοκυθάκια.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατεύουμε, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά, γυρνάμε τα κολοκυθάκια από την άλλη πλευρά και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά. Θέλουμε να ψηθούν και να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τρυφερά.

Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κολοκυθάκια στην άκρη να κρυώσουν.

Μόλις κρυώσουν, τα βάζουμε στο μπολ με το ρύζι, προσθέτουμε το αβοκάντο και τις ελιές και ανακατεύουμε απαλά.

Εντωμεταξύ σε ένα μούλτι χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την κάπαρη, αλάτι, πιπέρι και το νερό.

Περιχύνουμε με την σως το ρύζι με τα κολοκυθάκια και τις ελιές και ανακατεύουμε απαλά.

Γαρνίρουμε με λίγο μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.