ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τι θα ζητήσει από τα στελέχη ο πρώην πρωθυπουργός

ΣΥΡΙΖΑ: Παρέμβαση Τσίπρα για να πέσουν οι τόνοι

Το «πάντρεμα» του «μετασχηματισμού» του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ευρύ κόμμα της δημοκρατικής παράταξης με το είδος της αντιπολίτευσης που θα πρέπει να ασκήσει στην κυβέρνηση αποτελεί την υπ’ αριθμόν 1 πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα, εν όψει των δύσκολων κοινοβουλευτικών μαχών που έρχονται, αλλά και της εμφάνισης του τέως πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρίσκεται από αύριο στην Αθήνα και αναμένεται να πάρει το τιμόνι για να οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το συνέδριό του. Σημειωτέον ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει να λύσει αρκετούς γόρδιους δεσμούς, καθώς παρά το προχωρημένο του θέρους, οι εσωκομματικές σκιαμαχίες δεν λείπουν στην Κουμουνδούρου. Ο χρόνος διεξαγωγής του Συνεδρίου, αλλά και ο τρόπος «μετασχηματισμού» του κόμματος έχουν ήδη προκαλέσει έριδες και η εσωκομματική κινητικότητα είναι έντονη. Στο πλαίσιο αυτό, πολλοί στην Κουμουνδούρου θεωρούν ότι ο μόνος που μπορεί να διασφαλίσει την εσωκομματική ηρεμία και να αμβλύνει το κλίμα που τώρα μυρίζει μπαρούτι είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει από όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους, ζητώντας να διεξαχθεί μια συντεταγμένη εσωκομματική συζήτηση, με ιδεολογικά, πολιτικά και προγραμματικά χαρακτηριστικά.

Συν τοις άλλοις, ο Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να προειδοποιήσει άπαντες πως αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκπέμψει προς την κοινωνία ένα μήνυμα εσωστρέφειας και ομφαλοσκόπησης, τότε θα υπονομευθεί και η προσπάθεια μετασχηματισμού, αλλά και η στρατηγική επιδίωξη για άνοιγμα προς το Κέντρο και όλες τις κατευθύνσεις. «Να κάνουμε αναλυτική συζήτηση, να ακουστούν όλες οι απόψεις, αλλά να μην αναλωθούμε σε εσωκομματικά μαχαιρώματα», είναι το μήνυμα που θα στείλει ο Αλέξης Τσίπρας σε όλες τις πτέρυγες του κόμματός του.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.