ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Σπανακοπιτάκια με ελιές και κεφαλοτύρι

Μία εξαιρετική συνταγή για σπανακοπιτάκια με ελιές και κεφαλοτύρι.

Υλικά

  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 1 κιλό σπανάκι, μόνο τα φύλλα
  • ½  ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 120 γρ. κεφαλοτύρι, τριμμένο
  • 1 φλ. ελιές, χωρίς κουκούτσια, ψιλοκομμένες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 αβγά, χτυπημένα για τη γέμιση + 2 αβγά, χτυπημένα για την επάλειψη των φύλλων
  • 2 φύλλα σφολιάτας

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια και το πράσο, μέχρι να μαραθούν, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το σπανάκι και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Προσθέτουμε τον άνηθο, το κεφαλοτύρι, τις ελιές, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει.

Ρίχνουμε τα 2 χτυπημένα αβγά και ανακατεύουμε.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 0C.

Απλώνουμε τα φύλλα σφολιάτας στην επιφάνεια εργασίας.

Κόβουμε κατά μήκος το κάθε φύλλο σφολιάτας σε 2 λωρίδες και κάθε λωρίδα σε 4 κομμάτια, για να πάρουμε 16 κομμάτια ζύμης.

Αλείφουμε τα κομμάτια ζύμης με τα άλλα 2 χτυπημένα αβγά.

Βάζουμε μία μεγάλη κουταλιά γέμιση σε κάθε κομμάτι ζύμης, διπλώνουμε το φύλλο και με ένα πιρούνι πιέζουμε τις άκρες, να κλείσει καλά το σπανακοπιτάκι.

Βάζουμε τα σπανακοπιτάκια σε ένα ταψί, που από πριν έχουμε λαδώσει ελαφρώς και τα ψήνουμε για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να ψηθούν καλά και από κάτω.

Σερβίρουμε τα σπανακοπιτάκια αμέσως.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.