ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα επίθεση σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά υπέρ της μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων το Κίνημα Αλλαγής

Στο στόχαστρο του Κινήματος Αλλαγής μπαίνει τόσο η κυβερνητική ΝΔ όσο και ο αντιπολιτευόμενος ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και την τελευταία ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Οι Έλληνες πολίτες που βιώνουν τις συνέπειες των δεσμεύσεων Τσίπρα προς τους δανειστές, δηλαδή την εξοντωτική φορολογία, την περικοπή των κοινωνικών παροχών, την καθήλωση της οικονομίας, δεν έχουν κανένα λόγο για να πανηγυρίζουν. Ως φαίνεται όμως, ο μεν κ.Τσίπρας δεν κατάλαβε τίποτα από την αποδοκιμασία του στις εκλογές, ο δε κ.Μητσοτάκης επιλέγει να βαδίσει στον ίδιο δρόμο και να τάζει και πάλι προς τους εταίρους δήθεν μεταρρυθμίσεις, για το περιεχόμενο των οποίων, δεν γνωρίζει οτιδήποτε ο ελληνικός λαός», λένε στην Χαριλάου Τρικούπη, επιμένοντας στις δικές τους προτάσεις για την οριστική έξοδο της χώρας από την κρίση.

Χαρακτηριστικά είναι όσα είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, μιλώντας για την ανάγκη μείωσης των στόχων στα πρωτογενή πλεονάσματα, στο OPEN. «Υπάρχει μία αλλαγή στη θέση της ΝΔ», είπε, θυμίζοντας ότι ο κ.Μητσοτάκης προεκλογικά είχε υιοθετήσει την άποψη περί μείωσης των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% στο 2% και είχε μάλιστα φέρει στην Ελλάδα τον κ.Βέμπερ για να πει ότι αμέσως μετά τις εκλογές, η δική του κυβέρνηση θα διεκδικούσε αυτή τη μείωση. «Θα έπρεπε η χώρα να διεκδικήσει τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων τώρα για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι διότι αυτή τη στιγμή η ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε καλύτερη φάση από ότι πιθανολογούν αρκετοί ότι θα είναι μετά από ένα χρονικό διάστημα και δεύτερον γιατί τώρα υπάρχει μία νωπή λαϊκή εντολή την οποία ο πρωθυπουργός πρέπει να αξιοποιήσει», είπε, δηλώνοντας πως το Κίνημα Αλλαγής θα έμπαινε στο αεροπλάνο μαζί με όποιον διεκδικούσε προς όφελος του ελληνικού λαού τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων από 3,5% σε 2%.

Όσο για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστήριξε ότι «μας άφησε δυστυχώς, μεταξύ άλλων, ως βάρη το υπερταμείο μέχρι το 2115, πρωτογενή πλεονάσματα 3,5% ως το 2022 και 2% μέχρι το 2060», ζητώντας εκ νέου αυτό να αλλάξει και η έμφαση να δοθεί στην πραγματική οικονομία που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.