ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Κλειδί» ο εκλογικός νόμος...

Τη στάση της απέναντι σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει η Χαριλάου Τρικούπη

Το είδος της αντιπολίτευσης που θα ασκήσει στην κυβέρνηση,αλλά και την στάση του απέναντι στην αξιωματική αντιπολίτευση, αναζητά ενόψει φθινοπώρου, το Κίνημα Αλλαγής, που έδωσε πάντως τα πρώτα δείγματα γραφής μέσα στον ένα μήνα που μεσολάβησε από την εκλογική διαδικασία της 7ης Ιουλίου μέχρι σήμερα.

Πέραν της στάσης του στα νομοσχέδια της κυβέρνησης ως αυτή την ώρα πάντως, οι προθέσεις του Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα φανούν σε μεγάλο βαθμό από τη στάση που θα κρατήσει στον εκλογικό νόμο και κατά πόσον η Χαριλάου Τρικούπη θα συμφωνήσει με την πρόταση της ΝΔ.Και αυτό να συμβεί όμως, ακολουθεί η στάση τους στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος, ώστε ο νέος εκλογικός νόμος να ισχύσει από την επόμενη κιόλας εκλογική αναμέτρηση. Η αναφορά του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ότι αν ένα κόμμα έχει ποσοστό περί το 40% θα έχει αυτοδυναμία, βρίσκει αντίθετη την Χαριλάου Τρικούπη, που θέλει αναλογικότερο μεν από το σημερινό σύστημα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα ψήφιζε μπόνους 40 εδρών στο πρώτο κόμμα. Ακόμα όμως και αν υπάρξει συμφωνία επί του εκλογικού νόμου, καθόλου βέβαιο δεν είναι ως αυτή την ώρα ότι θα συναινέσουν στην αλλαγή του Συντάγματος...

Την ίδια ώρα, την στρατηγική της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και η επιλογή της Κουμουνδούρου να προσεγγίζει το ένα μετά το άλλο στελέχη του Κινήματος Αλλαγής στην Αυτοδιοίκηση αλλά και τους κοινωνικούς φορείς, καθώς και η φερόμενη πρόθεσή του να απευθύνει πρόσκληση στο Κίνημα Αλλαγής για διάλογο. Απέναντι σε μία τέτοια τακτική, η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται αποφασισμένη να περιφρουρήσει τον χώρο της. Δεν είναι άλλωστε καθόλου τυχαία η επιλογή της να εξαγγείλει Πολιτική Συνδιάσκεψη του κόμματός της για το φθινόπωρο, με θέμα «Η Σύγχρονη Σοσιαλδημοκρατία στην Ελλάδα του 21ου αιώνα», ξεκαθαρίζοντας την ίδια ώρα προς πάσα κατεύθυνση ότι το Κίνημα Αλλαγής είναι ο μοναδικός εκφραστής της τελευταίας στην χώρα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.