ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Για την προσφορά του στον πολιτικό κινηματογράφο

Τιμητικό βραβείο για τον Κώστα Γαβρά στο Φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν

Το τιμητικό βραβείο Donostia θα απονείμει στον σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά το φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές.

Ο Έλληνας σκηνοθέτης θα λάβει στις 21 Σεπτεμβρίου το βραβείο για το σύνολο της καριέρας του, καθώς σύμφωνα με το διάσημο ισπανικό φεστιβάλ, θεωρείται ένας «από τους μεγαλύτερους εκπροσώπους του πολιτικού κινηματογράφου και της κοινωνικής καταγγελίας» των τελευταίων 50 χρόνων.

«Ένα σημαντικό μέρος των σχεδόν 20 ταινιών του χρησίμευσε για να τεθεί ο δάκτυλος εις τον τύπον των ήλων, όπως οι δικτατορίες, οι πολιτικοί διωγμοί, ο ρατσισμός και οι καταστροφές που προκλήθηκαν από τους χρηματοπιστωτικούς κύκλους», γράφουν οι διοργανωτές του φεστιβάλ σε ανακοίνωση.

Στο ίδιο φεστιβάλ θα βραβευτεί επίσης για το σύνολο της καριέρας της η Ισπανίδα ηθοποιός Πενέλοπε Κρουζ.

Το φεστιβάλ θα προβάλει σε αβάν-πρεμιέρ την τελευταία του ταινία, «Adults in the Room» («Ενήλικοι στο Δωμάτιο»), μια διασκευή του βιβλίου του Γιάνη Βαρουφάκη που αναφέρεται στην αντιπαράθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο το 2015 μεσούσης της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.