ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Σύμφωνα με έναν πρώην βασιλικό μπάτλερ

Το λάθος στο τσάι που η βασιλική οικογένεια δεν κάνει ποτέ

Το τσάι είναι ίσως το πιο εύκολο ρόφημα που μπορείς να προετοιμάσεις, σωστά; Πόσο ανίδεοι και ποταποί είμαστε όλοι! Σύμφωνα, με έναν πρώην βασιλικό μπάτλερ, δεν υπάρχει ούτε ένας ανάμεσά μας που να ξέρει πώς να το φτιάξει σωστά!

Ο Grant Harrold, πρώην μέλος του προσωπικού του πρίγκιπα της Ουαλίας, Καρόλου και της Δούκισσας της Κορνουάλης, Καμίλα αποκάλυψε τον σωστό βασιλικό τρόπο να προετοιμάζουμε το τσάι μας στο BBC. Το 3ο βήμα πραγματικά σόκαρε τους πάντες!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή: Πρώτα, σύμφωνα με τις υποδείξεις του πάντα, ρίχνουμε το τσάι από την τσαγιέρα στο φλιτζάνι. Ύστερα προσθέτουμε το γάλα. Το περίεργο είναι ότι, όπως είπε, το σωστό είναι να ανακατεύουμε κινώντας το κουτάλι μπρος πίσω και όχι κυκλικά, ενώ συμβούλευσε να μην ακουμπάμε και τα τοιχώματα του φλιτζανιού κατά το ανακάτεμα. Τέλος, πίνουμε το ρόφημά μας γουλιά, γουλιά, χωρίς να ρουφάμε.

Και θα μάς πεις «γιατί όλα αυτά;». Κι όμως ο μπάτλερ έδωσε όλες τις απαντήσεις που χρειαζόμασταν! Πιο συγκεκριμένα, αποκάλυψε ότι το να ρίχνεις το τσάι από την τσαγιέρα στο φλιτζάνι έγινε σύμβολο ανάμεσα στους αριστοκράτες και την ανώτερη τάξη καθώς ήταν μια ευκαιρία να δείξουν την έξοχη πορσελάνη. Όσο για το ανακάτεμα, είναι ξεκάθαρα θέμα savoir vivre. Η κυκλική κίνηση προκαλεί αναταραχή στο τσάι ενώ όταν το κουτάλι ακουμπά στις άκρες κάνει έναν ενοχλητικό ήχο, που δεν αρμόζει σε συνάντηση μεταξύ βασιλέων.

Επίσης, κατέρριψε τον πασίγνωστο αστικό μύθο ότι η βασιλική οικογένεια σηκώνει το μικρό δαχτυλάκι όταν πίνει τσάι. Τέλος, αποκάλυψε πως αν θέλεις να φας μια φέτα ψωμί μαζί με το τσάι σου, κάτι το οποίο συνηθίζει η βασιλική οικογένεια, θα πρέπει να την κόψεις ή να την σπάσεις και να απλώσεις πρώτα την κρέμα και μετά τη μαρμελάδα, σύμφωνα με την παράδοση.

Πηγή: olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.