Neo

Το σκεπτικό του ΚινΑλ στο Άσυλο

Το σκεπτικό του Κινήματος Αλλαγής πίσω από τον τρόπο που πορεύτηκε στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για το Άσυλο, περιγράφει σε λίγες γραμμές ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος Δημήτρης Μάντζος.

«Σύμφωνοι. Δεν ζούμε στο 1982. Όμως δεν ζούμε και στο 1973»,λέει, υποστηρίζοντας ότι κανείς δεν δικαιούται να ανέχεται την ανομία στα ελληνικά πανεπιστήμια, τη βία, την εγκατάλειψη, τη φίμωση καθηγητών, τον εκφοβισμό,τα ναρκωτικά, τις καταλήψεις, την κατάλυση του ασύλου από εκείνους που ορκίζονται σε αυτό.

Για αυτό και αναφέρεται στην πρόταση του Κινήματος Αλλαγής,μέσα από την οποία εκτιμά ότι θα ρυθμιζόταν χωρίς ιδεοληψίες και ρομαντισμό,αλλά με ρεαλισμό και συναίσθηση του σημερινού ιστορικού πλαισίου, το ζήτημα. Κάνει εξάλλου λόγο για μία γενναία θέση, που βελτιώνει την ευρύτατης αποδοχής ρύθμιση του 2011, προβλέποντας την εφαρμογή της κοινής νομοθεσίας χωρίς απόφαση οποιουδήποτε πανεπιστημιακού οργάνου, για όλες όμως τις αξιόποινες πράξεις,κάτι που δεν συμπεριλήφθηκε στην ‘επικίνδυνα γενική’, όπως λέει, διάταξη του υπουργείου Παιδείας.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.