ΚΟΣΜΟΣ

Ασφαλιστικά μέτρα ζητά η πρώην σύζυγος του Εμίρη

Τον Νοέμβριο θα συνεχιστεί η δικαστική "μάχη" του Εμίρη του Ντουμπάι και της πριγκίπισσας Χάγια

Για τον Νοέμβριο ορίστηκε η επόμενη ακροαματική διαδικασία στη δικαστική μάχη μεταξύ του εμίρη του Ντουμπάι Μοχάμεντ μπιν Ράσιντ αλ Μακτούμ και μίας εκ των συζύγων του, της πριγκίπισσας Χάγια, έπειτα από δύο ημέρες προκαταρκτικών ακροάσεων σε δικαστήριο του Λονδίνου.

Η επόμενη ακροαματική διαδικασία θα διεξαχθεί την 11η Νοεμβρίου ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου του Λονδίνου.

Χθες, η πριγκίπισσα Χάγια ζήτησε από το βρετανικό δικαστήριο να προστατεύσει ένα από τα παιδιά της από αναγκαστικό γάμο και να εκδώσει εντολή προστασίας από κακοποίηση, ενός είδους ασφαλιστικό μέτρο, που προστατεύει εναντίον της παρενόχλησης ή των απειλών.

Η 45χρονη κόρη του εκλιπόντος βασιλιά Χουσεΐν της Ιορδανίας και ετεροθαλής αδελφή του βασιλιά Αμπντάλα, ζήτησε επίσης να της δοθεί η επιμέλεια των παιδιών της, ενός 11χρονου κοριτσιού και ενός 7χρονου αγοριού.

Ερωτηθείς σχετικά με τις διαδικασίες στο δικαστήριο χθες, αξιωματούχος της βρετανικής πρεσβείας στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απάντησε: «Η κυβέρνηση των ΗΑΕ δεν σκοπεύει να σχολιάσει ισχυρισμούς σχετικά με την ιδιωτική ζωή προσώπων».

Παντρεμένοι από το 2004, η πριγκίπισσα Χάγια είναι η έκτη σύζυγος του 70χρονου μονάρχη.

Ο ίδιος, τον οποίο εκπροσωπούσαν οι δικηγόροι του, ζήτησε από την πλευρά του να επιστρέψουν τα παιδιά τους στα Εμιράτα.

Οι διάδικοι επισήμαιναν, σε μια ανακοίνωση νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ότι η δικαστική μάχη έχει να κάνει με την ευημερία των παιδιών τους και δεν αφορά το διαζύγιο μεταξύ τους ή τα οικονομικά. Η πριγκίπισσα Χάγια βρίσκεται σε διάσταση με τον σύζυγό της.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.