ΕΛΛΑΔΑ

Ανήκει στον άτυχο 60χρονο Τσέχο

Τραγωδία στην Κάρπαθο: Ανασύρθηκε η σορός και του δεύτερου δύτη

Ανασύρθηκε σήμερα το μεσημέρι, πριν από λίγη ώρα, από στελέχη της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του λιμενικού, η σορός και του δεύτερου δύτη ενός 60χρονου Τσέχου δύτη, που εντοπίστηκε χθες εντός σπηλιάς και σε βάθος 47 μέτρων στη θαλάσσια περιοχή "Σώκαστρου" δυτικά της Καρπάθου.

Η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού και του δεύτερου δύτη, ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας, ενώ χθες ανασύρθηκε και αναγνωρίστηκε η σορός του 30χρονου Ιρανού εκπαιδευτή καταδύσεων που εντοπίστηκε και αυτή στο ίδιο σημείο.

Οι δύο δύτες μαζί με έναν ακόμα φίλο τους είχαν πάει το μεσημέρι του Σαββάτου στην θαλάσσια περιοχή για υποβρύχιες δραστηριότητες εντός σπηλιάς. Ο φίλος τους λόγω έλλειψης αέρα κατάφερε να αναδυθεί, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν οι άλλοι δύο.

Σύμφωνα με δύτες που γνωρίζουν καλά τη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή οι δύο δύτες φαίνεται ότι δεν τήρησαν σωστά τους κανόνες ασφαλείας. Ανέφεραν ότι πιθανότατα οι δύο αλλοδαποί έχασαν τον προσανατολισμό τους και χωρίς νήμα εγκλωβίστηκαν στη σπηλιά όπου δεν υπήρχε ορατότητα προς την έξοδο.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.