Neo

Τζαβάρας κατά Θεοχάρη: «υπουργός Τουρισμού, όχι τουρίστας»

Εντόνως συζητείται εδώ και 36 ώρες στα νεοδημοκρατικά πηγαδάκια η άγρια επίθεση ενός κυβερνητικού βουλευτή, του Κώστα Τζαβάρα, σε βάρος του υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη, με αφορμή την επίσκεψη του τελευταίου στην Ηλεία. Ο Τζαβάρας, που έμεινε εκτός κυβερνητικού νυμφώνος μετά τις εκλογές, κάνει λόγο για... «υπουργό τουρίστα» και αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι βάζει την περιφέρειά του, την Ηλεία, πάνω απ’ όλα.

«Ο κ. Θεοχάρης, όπως έγινε δημοσίως γνωστό, βρέθηκε ιδιωτικώς στην Ηλεία και εθεάθη φωτογραφιζόμενος με ημιεπίσημη συντροφιά να επισκέπτεται τον φάρο του Κατακόλου», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός, προσθέτοντας: «Αναμφίβολα, δικαίωμα του κάθε υπουργού είναι να «ιδιωτεύει» ελευθέρως κατά τη διάρκεια των θερινών του διακοπών. Πλην όμως, αποτελεί δημόσια πρόκληση να απολαμβάνει κατά τρόπο περίοπτο ο υπουργός Τουρισμού την ανεμελιά των διακοπών του, συνοδευόμενος από επίσημους και ανεπίσημους τοπικούς παράγοντες, σε μια περιοχή που ήδη από αρκετό καιρό τώρα τον περιμένει εναγωνίως προκειμένου να επιλύσει δύο καυτά τοπικά προβλήματα, που υπάγονται στην πολιτική του αρμοδιότητα».

Αμέσως μετά, ο Τζαβάρας θέτει τα δύο βασικά προβλήματα της περιφέρειάς του, που υπάγονται στην αρμοδιότητα του Χάρη Θεοχάρη: «Η Ηλεία δεν θέλει υπουργό τουρίστα αλλά υπουργό Τουρισμού, έτοιμο και ικανό να επιλύσει δύο ζωτικής σημασίας θέματα: πρώτον, το πρόβλημα της παρατεινόμενης παύσης της λειτουργίας των ιαματικών λουτρών του Καϊάφα. Ως γνωστόν τα ιαματικά αυτά λουτρά που είναι ονομαστά και εκτός των συνόρων της χώρας μας, προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες, που η παραμονή τους στην περιοχή τονώνει σημαντικά την τοπική οικονομία και ενισχύει την καλή φήμη του ελληνικού ιαματικού τουριστικού προϊόντος», τονίζει, συνεχίζοντας: «Τόσο οι τοπικές αρχές όσο και μεμονωμένοι πολίτες από το Μάιο του 2019 διαμαρτύρονται γιατί εφέτος οι ιαματικές πηγές του Καϊάφα μένουν παράλογα και ανεπίτρεπτα κλειστές, με αποτέλεσμα να ζημιώνεται η εθνική οικονομία και ο ελληνικός τουρισμός. Οι κατά καιρούς υποσχέσεις του υπουργού για άμεση λήψη μέτρων, που διοχετεύτηκαν μέσω του τοπικού τύπου στη κοινή γνώμη, δεν έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί. Κατά συνέπεια, η αναπάντεχη ιδιωτική παρουσία του υπουργού εκεί που προηγουμένως ως μέλος της κυβέρνησης όφειλε να έχει εκπληρώσει τη δημόσια πολιτική του ευθύνη, δημιουργεί δικαιολογημένη αγανάκτηση». «Το δεύτερο πρόβλημα αφορά την ασύδοτη και ανεξέλεγκτη δράση κάθε λογής «πειρατών» στο χώρο της χερσαίας ζώνης του λιμένος Κατακόλου, κάθε φορά που αποβιβάζονται τουρίστες που φθάνουν στην Ηλεία με κρουαζιερόπλοια για να επισκεφθούν κυρίως τον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας. Το φαινόμενο αυτό τα τελευταία χρόνια βλάπτει σοβαρά τον εθνικό τουρισμό, αφού έχει προκαλέσει τη σταθερή μείωση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που επισκέπτονται το λιμάνι του Κατακόλου», σημειώνει ο Τζαβάρας.

Μάλιστα, ο βουλευτής Ηλείας και πρώην υπουργός τονίζει ότι για όλα τα παραπάνω «ο κ. Χάρης Θεοχάρης προτού μας κάνει την τιμή να μας επισκεφθεί ως τουρίστας όφειλε να έχει δράσει με τη ρομφαία του απαστράπτοντος υπουργού της νέας κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη». Η ειρωνεία είναι εμφανής και μαζί της είναι αποκαλυπτική και η δυσφορία πολλών παραδοσιακών «γαλάζιων» για τα «ανοίγματα» που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε πολιτικούς από άλλους χώρους...

1 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Chris 12:36 24/08/2019

    Είπε ο Τζαβαρας που δεν έχει την παραμικρή ιδέα από τουρισμό.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.