ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια

Μία εξαιρετική συνταγή για ζυμαρικά λιγκουίνι με σολομό και μανιτάρια.

Υλικά

  • 500 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κύβο κότας
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3 φλ. βότκα
  • 2 φιλέτα σολομού, φρέσκα, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • μερικά φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά λιγκουίνι και τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.

Σουρώνουμε τα ζυμαρικά, τα ραντίζουμε με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.

Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε τον κύβο κότας, το σκόρδο, τα μανιτάρια και ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να διαλυθεί ο κύβος.

Σβήνουμε με τη βότκα και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι, το χυμό λεμονιού και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμη και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε τα λιγκουίνι στο τηγάνι με το σολομό και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε ελαφρά.

Μοιράζουμε σε πιάτα, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.