Neo

Αλλαγή γραμμής για τη Βόρεια Μακεδονία

Η πρώτη αλλαγή γραμμής της ΝΔ για το Μακεδονικό ήταν η... πλήρης αποδοχή της Συμφωνίας των Πρεσπών, που έβαλε τέλος στην αντιπολιτευτική παραφιλολογία περί ακύρωσής της ή εκκίνησης νέας διαπραγμάτευσης.

Ωστόσο, η ΝΔ, όταν έγινε κυβέρνηση, επιχείρησε να «εξευμενίσει» τους «μακεδονομάχους», υποστηρίζοντας ότι πλέον η Ελλάδα έχει ως μοχλό άσκησης πίεσης για «βελτιώσεις στη Συμφωνία» την... ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ε.Ε., υποστηρίζοντας ότι έχει την ευκαιρία να ασκήσει 71 βέτο, σε κάθε άνοιγμα και κλείσιμο του κάθε ενταξιακού κεφαλαίου.

Ωστόσο, από χθες, φαίνεται ότι και αυτή η «γραμμή» έχει αναθεωρηθεί, αν πιστέψει κανείς όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha» ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας. «Αν η Βόρεια Μακεδονία τηρήσει τη συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα θα δώσει το πράσινο φως για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ευρωπαϊκή Ένωση», επισήμανε ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πλέον η κυβέρνηση δεν κινείται στην κατεύθυνση της βελτίωσης της Συμφωνίας, αλλά απλώς... αρκείται με την πλήρη εφαρμογή της.

Πόσα να αντέξουν, άραγε, οι έρμοι οι «μακεδονομάχοι» που ψήφισαν ΝΔ για... να καταργηθεί η Συμφωνία των Πρεσπών;

2 αναγνώστες σχολίασαν

Συμμετοχή στην συζήτηση
  1. Χούλιο 12:17 05/09/2019

    Τα Σκόπια είναι η πρωτεύουσα της γείτονος… Είναι σαν αυτοί να λένε την Ελλάδα Αθήνα. Αν δε σας κάνει το β. Μακεδονία πείτε την furom που λεγόταν πριν

  2. Giannis 2:35 04/09/2019

    Ποιος σας υποχρεώνει να αποκαλείτε τα Σκόπια «Βόρεια Μακεδονία»? Δεν καταλαβαίνετε ότι προωθείτε μια πολιτική θέση που εκνευρίζει τους περισσότερους αναγνώστες?

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.