ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

Neo

Ανοιχτό το ενδεχόμενο «συνταγματικού by-pass» για εκλογικό νόμο

Η θέση του προέδρου της επιτροπής συνταγματικής αναθεώρησης είναι εκ των πραγμάτων δύσκολη, καθώς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα των συζητήσεων και πρέπει να εμφανίζεται ως πρόεδρος όλης της επιτροπής – και όχι μόνο ως βουλευτής της πλειοψηφίας.

Αυτό τον ρόλο κράτησε χθες ο πρώην υπουργός, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra για την διαδικασία αναθεώρησης του καταστατικού χάρτη της χώρας, άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, παραπέμποντας στις συζητήσεις που θα γίνουν κατά τις εργασίες της επιτροπής. Με άλλα λόγια, δεν θέλησε να προδικάσει ούτε να προκαταλάβει τις εισηγήσεις και τις προτάσεις των βουλευτών. Ωστόσο, έχει τη σημασία του ότι ο βουλευτής της ΝΔ επέλεξε να μην κλείσει το θέμα του «συνταγματικού bypass» της απλής αναλογικής.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν θα μπορούσε να αποφασιστεί να «πέσει» στις 180 ψήφους η προϋπόθεση της ενισχυμένης πλειοψηφίας των 200 βουλευτών για να ισχύσει κατευθείαν ένας εκλογικός νόμος, επέλεξε να αφήσει ανοιχτό το συγκεκριμένο ενδεχόμενο, παραπέμποντας στις τελικές προτάσεις που θα καταθέσουν στην επιτροπή οι βουλευτές. Και, με δεδομένο ότι ο Στυλιανίδης είναι πάντα και προσεκτικός και ενημερωμένος, προφανώς το θέμα δεν έχει κλείσει –κι ας το απέκλεισε μόλις προχθές ο Κυριάκος Μητσοτάκης από βήματος της ΔΕΘ...

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.