ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ζητώ δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ

Ανοίγουν τον δρόμο για την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά

Το σκεπτικό του για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ και την ανάγκη ενός δημοκρατικού συνεδρίου, ανέλυσε ο Παύλος Γερουλάνος, επιμένοντας να ασκεί κριτική στην ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρεται στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Μιλώντας στο «Έθνος της Κυριακής» και ερωτηθείς αν θα θέσει θέμα ηγεσίας το Κίνημα Αλλαγής –όπως προκλήθηκε, χωρίς να κατονομαστεί, από την Φώφη Γεννηματά- ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ αποκρίθηκε : «Ποιο ΚΙΝΑΛ; Το ΠΑΣΟΚ είναι το ζητούμενο. Η “κούρσα” σήμερα στην ελληνική πολιτική σκηνή αφορά το ποιος, ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, θα πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ. Η κούρσα αυτή δεν έχει κριθεί – ανεξάρτητα από το εκλογικό αποτέλεσμα, το οποίο είναι προβληματικό, αλλά δεν είναι οριστικό. Και αυτό γιατί ο πυρήνας στην πολιτική είναι οι αρχές και οι αξίες, οι θέσεις και οι προτάσεις για τις ανάγκες του ανθρώπου. Στον χώρο της Κεντροαριστεράς, λοιπόν, αυτές οι αρχές και οι αξίες παραμένουν ΠΑΣΟΚ. Και έχεις από τη μία ένα κόμμα που έχει αυτήν τη στιγμή τους ψηφοφόρους και από την άλλη ένα κόμμα που θεωρεί ότι έχει τις ιδέες και τις αξίες».

Για τον Παύλο Γερουλάνο, η κούρσα πλέον αφορά το ποιος θα μπορέσει να συνδέσει αυτά τα δύο, με το Κίνημα Αλλαγής όμως, να επιμένει σήμερα να απαξιώνει το ΠΑΣΟΚ, ‘πυροβολώντας’ τα πόδια του και αυτοϋπονομευόμενο. «Αυτό που ζητώ είναι δημοκρατία στο ΠΑΣΟΚ. Κανένα συνέδριο δεν αποφάσισε να καταργηθεί η δημοκρατική λειτουργία του, το καταστατικό του. Κανένα. Και από την άλλη να κουνάμε τα σημαιάκια του και να διοργανώνουμε επετείους. Μιλάμε για την απόλυτη απαξίωση. Τι άλλο να πω για να καταλάβουν ότι έτσι ανοίγουν τον δρόμο για πλήρη επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντροαριστερά;», αναρωτήθηκε.

Ο ίδιος τάχθηκε υπέρ ενός σοβαρού, δημοκρατικού συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ που θα ανοίξει και θα κλείσει, όπως είπε, θέματα πολιτικών θέσεων και καταστατικού, ώστε να γίνει και πάλι ένα δημοκρατικό σοσιαλιστικό κόμμα, με όραμα για την χώρα. «Αν γίνουν αυτά, καμία εκλογή ηγεσίας δεν χρειάζεται», είπε, διευκρινίζοντας όμως πως αν ανοίξει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και δεν έχουν γίνει όλα τα παραπάνω, τότε ο ίδιος θα θέσει υποψηφιότητα.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.