ΕΛΛΑΔΑ

Για τη φωτιά στη Νέα Μάκρη

Χαρδαλιάς: «Πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες, δεν είναι τυχαίο»

Υπόνοιες για εμπρησμό άφησε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφορικά με την φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Μάκρη τα ξημερώματα της Πέμπτης.

«Πρόκειται για την έβδομη πυρκαγιά σε εννέα ημέρες στην περιοχή. Δεν είναι τυχαίο γεγονός αυτό, ούτε αφορά την κλιματική αλλαγή», είπε χαρακτηριστικά στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Βλέπω ότι επιμένουν στην περιοχή, δεν ξέρω γιατί. Χάσαμε στρέμματα πευκοδάσους αναγεννημένου» πρόσθεσε.

Όσον αφορά την κατάσταση της φωτιάς ο κ. Χαρδαλιάς επισήμανε ότι «έχουμε ριπές ανέμου, καίει συμπαγές δάσος, θέλει δουλειά από τις επίγειες δυνάμεις μας» ενώ λίγο νωρίτερα σε δήλωσή του στις τηλεοπτικές κάμερες είχε σημειώσει ότι η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση.

Οι δηλώσεις του, το πρωί της Πέμπτης για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Νέα Μάκρη έχουν ως εξής:

«Είναι μια δύσκολη κατάσταση, που ξεκίνησε στη Νέα Μάκρη στις 2.17 τα ξημερώματα της Πέμπτης, πίσω από τον Άγιο Εφραίμ. Μετά από 10 λεπτά, εκδηλώθηκε και δεύτερο μέτωπο. Κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι διαθέσιμες δυνάμεις, η πυροσβεστική, οι δήμοι η περιφέρεια. Είχαμε μια συντονισμένη προσπάθεια. Απομακρύναμε προληπτικά ανθρώπους από τα σπίτια τους, κοντά στο πρώτο μέτωπο.

Αυτή τη στιγμή επιχειρούν 9 εναέρια, επίγειες δυνάμεις υδροφόρες, μηχανήματα του στρατού και του δήμου Μαραθώνα, αλλά και από την περιφέρεια Αττικής.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό να τονίσουμε πως αυτή είναι η έβδομη φωτιά στην περιοχή σε 9 μέρες Έχουμε ήδη στείλει εγκεκριμένα κλιμάκια στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού.

Η φωτιά είναι σε ύφεση, παραμένουμε όμως στο σημείο, καθώς έχουμε αυξημένες ριπές ανέμων και συνεχίζουμε την προσπάθεια. Είμαστε σε επιφυλακή».

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.