ΠΙΤΤΑΚΙΟΝ

Βλέποντας τη στάση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο προσφυγικό, με τις επιτάξεις και τα ΜΑΤ στα νησιά, καταλήγεις στο συμπέρασμα ότι η πολιτική, πέραν των άλλων -πολλών, είναι η αλήθεια- χαρακτηρισμών που της έχουν αποδοθεί, είναι και η ικανότητα διαχείρισης του αβδηρητισμού και της ...λακαμίας.

Neo

Διπλό «άδειασμα» Μητσοτάκη από Μενδώνη

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, φαίνεται ότι αισθάνεται πολύ ισχυρή στην οδό Μπουμπουλίνας. Τόσο ισχυρή, ώστε να... μην διστάζει να «αδειάζει» δημοσίως τον πρωθυπουργό. Μάλιστα, μέσα σε δύο 24ωρα, η υπουργός Πολιτισμού κράτησε αποστάσεις και «διόρθωσε» τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε δύο ξεχωριστά θέματα: η αρχή έγινε προχθές, όταν αποκαλύφθηκε ότι η αίθουσα που εκτίθενται τα γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο υποφέρει από μουχλιασμένη οροφή και υγρασία στους τοίχους.

Η Μενδώνη, με αφορμή τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισήμανε ότι ενισχύεται το αίτημα της Ελλάδας για «μόνιμο επαναπατρισμό» και «επανένωση» των γλυπτών με το υπόλοιπο μνημείο, διορθώνοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη που είχε μιλήσει για «δάνειο» εν όψει των εορτών που προγραμματίζονται το 2021 για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση.

Χθες, ήταν η σειρά του Μετρό Θεσσαλονίκης: Μιλώντας το περασμένο σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόφαση της κυβέρνησης να αναθεωρήσει το χρονοδιάγραμμα και τον σχεδιασμό της προηγούμενης κυβέρνησης και να προχωρήσει σε αφαίρεση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου. Ωστόσο, η Λίνα Μενδώνη χθες είχε άλλη άποψη, καθώς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά: Αυτό το οποίο ενδιαφέρει την κυβέρνηση, και προφανώς αυτό εννοούσε και ο Πρωθυπουργός, είναι ότι η Θεσσαλονίκη πρέπει επιτέλους να αποκτήσει Μετρό και να σταματήσει να υπάρχει αυτό το γεφύρι της Άρτας», είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενη ότι προσώρας η κυβέρνηση δεν... διαθέτει δεδομένα: «Θα πάρουμε σαφή θέση τη στιγμή που θα έχουμε όλα τα δεδομένα. Θα εκτιμηθούν τα πάντα.

Ούτως ή άλλως, υπάρχει πλέον και νομολογία σε σχέση με τις αρχαιότητες, ότι από τη στιγμή που υπάρχουν ευρήματα, αυτά αξιολογούνται. Προφανώς το υπουργείο Πολιτισμού θα εφαρμόσει απολύτως τις διατάξεις του νόμου 3028 του 2002, δηλαδή του λεγόμενου «Αρχαιολογικού Νόμου», όμως νομολογιακά οφείλει να συναξιολογήσει τις οικονομικές και αναπτυξιακές παραμέτρους», κατέληξε η υπουργός Πολιτισμού, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όσα είπε στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ουδόλως τελεσίδικα είναι.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.