ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η κανονικότητα δεν είναι γραβάτα να επιστρέφει με την αλλαγή κυβέρνησης

Έχουμε παράδοση στις διαφωνίες, αλλά και στη σύνθεσή τους

Μπορεί η Φώφη Γεννηματά να χαρακτήρισε ‘διαλυτικό’ το να ανοίγουν συνεχώς την εσωκομματική τους ατζέντα στο Κίνημα Αλλαγής και να βουλιάζουν σε μία διαρκή εσωστρέφεια, την ώρα που τους έχουν κηρύξει τον πόλεμο (σ.σ. όπως είπε σε συνέντευξή της στη Realnews) τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ίδια όμως, δεν δίστασε να ‘απαντήσει’ στους διαφωνούντες στο εσωτερικό του κόμματός της, ακόμα ακόμα όμως και στον Ευάγγελο Βενιζέλο για μία άποψη που διατύπωσε για την χώρα.

Σε ερώτηση για το αν συμφωνεί με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι η χώρα έχει πλέον επιστρέψει στην κανονικότητα, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αναρωτήθηκε αν θα πρέπει κανείς τον όρο ‘κανονικότητα’ να τον μετρήσει με βάση το θεσμικό και οικονομικό... ρημαδιό -όπως είπε- του 2015, του capital control και των... δημιουργικών ασαφειών. «Για το δικό μου πολιτικό αισθητήριο, η ‘θηλιά’ των υπερβολικών στόχων πρωτογενούς πλεονάσματος, της υποθήκης εθνικής περιουσίας για αποπληρωμή δανείων και όχι για ανάπτυξη, το ακόμη δυσθεώρητο δημόσιο και ιδιωτικό χρέος, η ανεργία, η διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων, δεν περιγράφονται ως ‘κανονικότητα’», είπε, ξεκαθαρίζοντας πως «η κανονικότητα δεν είναι γραβάτα, για να επιστρέφει με μια αλλαγή κυβέρνησης» και πως «έχουμε ακόμη πάρα πολύ δρόμο για να επαναφέρουμε μια κανονική Ελλάδα ευημερίας στα παιδιά μας».

Όσο για τις ‘αναταράξεις’ στο εσωτερικό του κόμματός της, μετά και από τις πρόσφατες δηλώσεις του Παύλου Γερουλάνου, η Φώφη Γεννηματά παραδέχθηκε ότι έχουν ως παράταξη μεγάλη παράδοση στις κομβικές διαφωνίες, αλλά και στην τελική δημιουργική σύνθεσή τους. «Δική μας προτεραιότητα είναι να τιμήσουμε τους πολίτες που μας εμπιστεύθηκαν, με πολλή και συλλογική δουλειά και να αποδεικνύουμε καθημερινά την υπεύθυνη στάση μας απέναντι στα προβλήματα της χώρας», είπε, χαρακτηρίζοντας με νόημα ως... αυτονόητο στην πολιτική ζωή πως ο καθένας μπορεί να θέσει τις δικές του προτεραιότητες και να βάλει στην κορυφή της δικής του ατζέντας ό,τι θεωρεί σημαντικότερο και στο τέλος αντίστοιχα να κρίνεται. «Εγώ πάλεψα από την πρώτη μέρα και δεν θα σταματήσω να παλεύω για ένα Κίνημα Αλλαγής πολυσυλλεκτικό και συνθετικό, με όλες του τις μεγάλες προσωπικότητες παρούσες και με ανοιχτές δημοκρατικές διαδικασίες», είπε, τονίζοντας ότι ο ελληνικός λαός περιμένει να νιώσει το Κίνημα Αλλαγής ως ‘αποκούμπι’ του. Επέμεινε δε, με νόημα, ότι υπάρχουν οι διαδικασίες στις οποίες μπορούν να κατατεθούν και να καταγραφούν όλες οι απόψεις και να τεθούν σε ψηφοφορία όλες οι αντιπροτάσεις, αν υπάρχουν. «Δημοκρατικά, στον χώρο τους και στην ώρα τους», όπως είπε, υπονοώντας τη συνεδρίαση των πολιτικών οργάνων του Κινήματος Αλλαγής σε λίγες μέρες, αλλά και την προαναγγελθείσα για τον Νοέμβριο Συνδιάσκεψη για τη Σοσιαλδημοκρατία.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.