ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Κλυδωνισμοί» από την παραίτηση της Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ

ΕΚΤ: Αιφνίδια παραίτηση μέλους του ΔΣ!

Παραιτήθηκε αιφνιδίως, χθες το βράδυ, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ.

Η Γερμανίδα Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ, η οποία ήταν επίσης μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΚΤ, είχε αντιταχθεί σύμφωνα με πληροφορίες, στην νέα δέσμη μέτρων ποσοτικής χαλάρωσης και μείωσης των επιτοκίων που εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Μάλιστα σύμφωνα με κύκλους της Φρανκφούρτης το στέλεχος της ΕΚΤ ανήκε στην ομάδα των μελών της ΕΚΤ, η οποία υποστηρίζει την αλλαγή πλεύση της ΕΚΤ εκτιμώντας ότι η υφιστάμενη νομισματική πολιτική είναι υπερβολικά χαλαρή και δημιουργεί παρενέργειες κυρίως στην οικονομία της Γερμανίας.

Η παραίτηση της πάντως δύο χρόνια περίπου πριν από την λήξη της θητείας της, δημιουργεί τριγμούς στην συνοχή της ΕΚΤ καθώς αντανακλά, σύμφωνα με παρατηρητές, το βαθύ χάσμα των απόψεων που επικρατεί πλέον στην ηγεσία της Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την πολιτική που πρέπει αυτή να εφαρμόσει.

Σύμφωνα με την ΕΚΤ η Σαμπίνε Λαουτενσλέγκερ ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο Mario Draghi ότι θα παραιτηθεί από τη θέση της στις 31 Οκτωβρίου 2019. Η κ. Λαουτενσλέγκερ είναι μέλος του Εκτελεστικoύ Συμβουλίου και του Διοικητικού Συμβουλίου από τις 27 Ιανουαρίου 2014, είναι επίσης Αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου του Ενιαίου Μηχανισμού Εποπτείας (SSM).

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.