ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Το Σάββατο τα εγκαίνια

Έκθεση σύγχρονων Ινδών καλλιτεχνών στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έργα 38 νέων και ανερχόμενων Ινδών καλλιτεχνών σε χαρτί, γλυπτά και video, παρουιάζει το MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης - Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης & Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και η Gallery ONKAF (Ν. Δελχί), με τίτλο: "Σύντομες Παραβολές μιας Δυστοπίας. - Έκθεση με Καλλιτέχνες από την Ινδία".

Η έκθεση που εγκαινιάζεται αύριο το μεσημέρι (Σάββατο 7 /9 στις 14.00 στις εγκαταστάσεις του Μυσείου στο χώρο της ΔΕΘ) περιλαμβάνει δισδιάστατα έργα, γλυπτική και βίντεο, υλοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Πρεσβείας στο Ν. Δελχί, στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ - Ινδία Τιμώμενη χώρα, ενώ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο MOMus Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, στη Θεσσαλονίκη, εγκαινιάζοντας τη συνεργασία μεταξύ της Ινδίας και της Ελλάδας. Οι 38 νέοι Ινδοί καλλιτέχνες - “ παραμυθάδες” παρουσιάζουν παραβολικά και εξιστορούν εικαστικά ορισμένες από τις ερμηνείες του σύγχρονου κόσμου (“ Οι καλλιτέχνες σε αυτή την έκθεση είναι παραμυθάδες, ο καθένας υφαίνοντας τη δική του δυστοπική ταπισερί, πλάθοντας τους δικούς τους μύθους και πρωταγωνιστές, κάποιες φορές με μυριάδες χειρονομίες παραστατικότητας και κάποιες άλλες μέσα από την ακινησία της αφαίρεσης. Συλλογικά αντιπροσωπεύουν ένα φάσμα σύγχρονων Ινδών καλλιτεχνών διαφόρων ηλικιών και μέσων, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν όλοι μαζί σ’ ένα μοναδικό πλουραλιστικό σύνολο” σημειώνεται από τους επιμελητές της έκθεσης).

Στα εγκαίνια θα παρουσιαστεί (στην αγγλική γλώσσα) η ημίωρης διάρκειας performance “ The Moon is Kind” (“ Το φεγγάρι ειναι ευγενικό”) σε σύλληψη και ερμηνεία της Neha Zooni Tickoo και μουσική: Dhrupad του Uday Bhalwalkar.

Η έκθεση θα είναι ανοιχτή καθημερινά (Τρίτη - Κυριακή) ως τις 22 Σεπτεμβρίου.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.