ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά το ‘διάλειμμα’ της ΔΕΘ

Επιστροφή στην εσωστρέφεια για το Κίνημα Αλλαγής

Τι κι αν στην Χαριλάου Τρικούπη προβάλλουν ολοένα και περισσότερο την ανάγκη να κοιτάξουν μπροστά, καταθέτοντας σειρά προτάσεων για την Οικονομία, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ακόμα ακόμα και ανοίγοντας τη συζήτηση για τον εκλογικό νόμο ή την προεδρική εκλογή, η συζήτηση γυρνά συνεχώς στην εσωστρέφεια, με τις αναταράξεις στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής καλά να κρατούν.

Δεν είναι τυχαίο ότι μόλις λίγες ώρες μετά την ομιλία της Φώφης Γεννηματά στη ΔΕΘ, ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής Παύλος Χρηστίδης, χρειάστηκε να επαναλάβει χθες το πρωί μιλώντας στον Αθήνα 984 ότι «ανάγκη επιστροφής του ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει διότι το ΠΑΣΟΚ δεν έφυγε ποτέ από το επίκεντρο των εξελίξεων». Θύμισε πάντως με νόημα ότι τον Ιανουάριο του 2015 το ΠΑΣΟΚ πήρε 4,7% και μετά το Συνέδριο του Ιουνίου της ίδιας χρονιάς, οι δημοσκοπήσεις το εμφάνιζαν κάτω του 3%. Έτσι, επέμεινε στην ανάγκη πολιτικών επιλογών του χώρου πάνω στο τρίπτυχο Διεύρυνση – Ανανέωση – Ενότητα του χώρου, καλώντας όλους να κοιτάξουν μπροστά, ακούγοντας τους πολίτες και βάζοντας τέλος στην εσωστρέφεια. Όσο για το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι αυτό θα πραγματοποιηθεί ως το τέλος του χρόνου, χαρακτηρίζοντας ως... λάθος πληροφορημένο όποιον διακινεί σενάρια αυτοδιάλυσης του κόμματος.

Σε κάθε περίπτωση στην Χαριλάου Τρικούπη επιμένουν να θυμίζουν ότι τον Νοέμβριο του 2017, οι πολίτες αποφάσισαν να ιδρύσουν ένα νέο κίνημα, το Κίνημα Αλλαγής, το οποίο δεν είναι ένωση κομμάτων ή παραγόντων, όπως λένε, απαντώντας στη σχετική κριτική που ακούγεται από στελέχη του χώρου. Τονίζουν, εξάλλου ότι ήταν η Φώφη Γεννηματά που επέμενε τότε για εκλογή ηγεσίας του νέου κόμματος από τη βάση, δεχόμενη μάλιστα σφοδρή κριτική σε εκείνη τη συγκυρία, αλλά και πετυχαίνοντας στο τέλος τη συμμετοχή 212.000 πολιτών σε εκείνη την ενδοπαραταξιακή εκλογική αναμέτρηση.

Παραπέμπουν, τέλος, στη συνεδρίαση των οργάνων του κόμματος, πριν ακόμα από το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου εκεί να συζητηθεί οποιαδήποτε διαφωνία, ή όποιο άλλο θέμα προκύψει. Υπενθυμίζεται ότι η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής θα πραγματοποιηθεί ως τα τέλη Σεπτεμβρίου, ενώ θα έχει προηγηθεί η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος. Τέλος, για τα τέλη Νοεμβρίου προγραμματίζεται η Πολιτική Συνδιάσκεψη για την Σοσιαλδημοκρατία που έχει προαναγγείλει με πανηγυρικό τρόπο η Φώφη Γεννηματά.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.