ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ

Φιλέτο λαβράκι με σάλτσα πιπεριάς Romesco και baby πατάτες

Μία εξαιρετική συνταγή για φιλέτο λαβράκι με σάλτσα πιπεριάς Romesco και baby πατάτες.

Υλικά

Για τη σάλτσα Romesco:

  • 50 γρ. αμύγδαλα, ξεφλουδισμένα και χοντροαλεσμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό, μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 ντομάτες φρέσκιες, ψιλοκομμένες
  • μία πρέζα ζάχαρη
  • 2 πιπεριές κόκκινες, ψιλοκομμένες
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά κίτρινη ή πορτοκαλί, ψιλοκομμένη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά

Για τα λαβράκια:

  • 4 λαβράκια (300 γρ. / λαβράκι), καθαρισμένα
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • 400 γρ. baby πατάτες,  βρασμένες και κομμένες σε φέτες
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα Romesco:

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα αμύγδαλα, χωρίς προσθήκη λιπαρής ουσίας, και τα καβουρδίζουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια.

Αφαιρούμε τα αμύγδαλα από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.

Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και σβήνουμε με το κρασί.

Μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, τις πιπεριές και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα και μαγειρεύουμε για 10-12 περίπου λεπτά, μέχρι να σωθούν τα υγρά.

Στα τελευταία 5 λεπτά του μαγειρέματος, ρίχνουμε και τα καβουρδισμένα αμύγδαλα,  ανακατεύουμε και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.

Αφήνουμε τη σάλτσα στην άκρη.

Για τα λαβράκια:

Φιλετάρουμε τα λαβράκια και τα αλατοπιπερώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε υψηλή φωτιά και ρίχνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει καλά.

Βάζουμε τα λαβράκια στο τηγάνι και τηγανίζουμε για 3 λεπτά από κάθε πλευρά.

Αφαιρούμε τα ψάρια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα και τα αφήνουμε για 1 λεπτό.

Στο μεταξύ, επιστρέφουμε το τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή φωτιά.

Ρίχνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει, προσθέτουμε τις βρασμένες baby πατάτες και ανακατεύουμε απαλά.

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις πατάτες για 4-5 λεπτά να μαγειρευτούν και τις αποσύρουμε από το τηγάνι.

Μεταφέρουμε τα λαβράκια στα πιάτα, τα γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα Romesco και τις baby πατάτες.

Πηγή: dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.