ΚΟΣΜΟΣ

Αυτοκτονία 15χρονου στην Κύπρο

«Ή θα σκοτώσω τον πατέρα μου ή θα αυτοκτονήσω»

Συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο «φως» της δημοσιότητας για το «χαμό» του 15χρονου, ο οποίος βρέθηκε κρεμασμένος στην φάρμα που φύλαγε πρόβατα.

Η εφημερίδα «Πολίτης» της Κύπρου αποκαλύπτει ότι ο 15χρονος Στυλιανός, υφίστατο ενδοοικογενειακή βία εδώ και χρόνια.

Σε μία περίπτωση ο πατέρας του, για να τον τιμωρήσει, έσφαξε μπροστά στα μάτια του, το αγαπημένο του αρνί, το οποίο φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργή ο Στυλιανός, έχοντας το ως παρέα τις ατέλειωτες ώρες που υποχρεωνόταν να βρίσκεται στη φάρμα.

Ο 15χρονος σε ανύποπτο χρόνο είχε πει σε πρόσωπο που βρισκόταν καθημερινώς και για πολλές ώρες μαζί του, ότι μια μέρα ή θα σκοτώσει τον πατέρα του ή θα αυτοκτονήσει.

Η κατάσταση που βίωνε ήταν γνωστή στις κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες υποτίθεται ότι παρακολουθούσαν την οικογένεια. Γνωστή ήταν η κατάσταση και στην αστυνομία, καθώς υπήρχαν καταγγελίες από την μητέρα του Στυλιανού για ξυλοδαρμό και ενδοοικογενειακή βία.

Επίσης και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας είχαν σαφή εικόνα, καθώς η μητέρα προσφάτως είχε νοσηλευθεί σε κρατικό ψυχιατρείο. Η οικογένεια έχει ακόμα δύο παιδιά, ένα αγόρι 8 ετών και ένα κορίτσι δέκα. Μετά τον θάνατο του Στυλιανού, το κράτος μετακίνησε τα παιδιά από το σπίτι και τα έθεσε υπό την προστασία του.

Το σπίτι που έμεναν τα τρία παιδιά χαρακτηρίζεται ως τρώγλη, ενώ ο Στυλιανός είχε πει σε άτομο του σχολείου του ότι τα βράδια άκουγε τα ποντίκια να περιφέρονται. Οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, είχαν εισηγηθεί στην οικογένεια να μετακομίσει σε άλλο σπίτι, κατάλληλο για τα παιδιά και το κράτος να αναλάβει να πληρώνει το ενοίκιο. Ωστόσο ο πατέρας του Στυλιανού αρνήθηκε και είχε απειλήσει τη κοινωνική λειτουργό, πως αν επισκεπτόταν ξανά το σπίτι θα την περίμενε με όπλο.

Ο Στυλιανός, παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο και του είχε διατεθεί συνοδός, για να τον βοηθάει. Το παιδί μετά το σχολείο πήγαινε κατευθείαν στη φάρμα για δουλειά, μέχρι την επόμενη το πρωί. Έλεγε πως αισθανόταν ντροπή για την μητέρα του, επειδή συνήθιζε να ζητάει φαγητό και ρούχα από συγχωριανούς. Μάλιστα, μία ημέρα που η μητέρα επισκέφθηκε το σχολείο, ο Στυλιανός απείλησε να την καρφώσει με μια σύριγγα που χρησιμοποιούσαν στη φάρμα για τα ζώα.

Αύριο το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για να αναζητηθούν ευθύνες (πειθαρχικές και ποινικές) σε κρατικές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια.

Υποβολή απάντησης

Παρακαλώ εισάγετε το σχόλιο σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ.
Παρακαλώ εισάγετε το email σας εδώ.